ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Σε συναγερμό βρίσκονται οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ σε κάθε περιοχή όπου εκδηλωθεί αντιδράσεις και σημειωθεί επεισόδια με αφορμή τον σοβαρό τραυματισμό του νεαρού Ρομά στη Θεσσαλονίκη.

Η διοίκηση του Ιπποκράτειου Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε το πρωί της Τρίτης στους γονείς του 16χρονου ότι ο γιος του απεβίωσε, ενώ νοσηλευόταν από τις 5 Δεκεμβρίου σε σοβαρή κατάσταση. Ο τραυματισμός από το όπλο του αστυνομικού, στην καταδίωξη στα Διαβατά, αποδείχτηκε θανάσιμος.

Τώρα οι Αρχές εκφράζουν φόβους για εκδήλωση επεισοδίων σε κάθε περιοχή όπου δημιουργήθηκαν πυρήνες διαμαρτυρίας και αντίδρασης. Οι Αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός για τον έλεγχο και την περιφρούρηση κρίσιμων σημείων σε όλη την Ελλάδα.

Στην Πελοπόννησο τα θερμά σημεία όπου ήδη έχουν σημειωθεί επεισόδια είναι:

Σε επιφυλακή η Αστυνομία

Από χθες, Δευτέρα γίνονται διαρκείς συσκέψεις στην αστυνομία, ενώ αποφασίστηκε γενική επιφυλακή όλων των αστυνομικών δυνάμεων, καθώς τις τελευταίες ώρες η οργή από τους Ρομά, σε όλη τη χώρα, ξεχειλίζει.

Συγκεκριμένα, στο έγγραφο προς τις Αστυνομικές Αρχές αναγράφεται πως «γνωρίζεται ότι κατ’ εφαρμογή ανωτέρω σχετικών και για έκτακτους σοβαρούς και κατεπείγοντες Υπηρεσιακούς λόγους από λήψεως παρούσας τίθεται σε γενική επιφυλακή το σύνολο του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, μέχρι νεοτέρας και για λόγους προστασίας δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις