ΠΑΤΡΑ. Η Ρούλα Πισπιρίγκου περνά στην αντεπίθεση στέλνοντας εξώδικα, μέσω του συνηγόρου της, Αλέξη Κούγια. Οι παραλήπτες των εξώδικων δηλώσεων ήταν οι ιατροδικαστές Γρηγόρης Λέων, Νίκος Καρακούκης, Νίκος Καλόγρηας, Χρήστος Ευτυχιάδης και Χαρά Σπηλιοπούλου.

Σύμφωνα με τα εξώδικα, η κα Πισπιρίγκου καλεί τους ιατροδικαστές μέσα σε 24 ώρες να απαντήσουν σε 21 ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου των δύο μικρότερων παιδιών της, Ίριδας και Μαλένας.

«Με συκοφαντήσατε και με διασύρατε»

Μέσα στις εξώδικες δηλώσεις, η κα Πισπιρίγκου υποστηρίζει πως αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν απαντηθεί στο πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα. Σε περίπτωση μη απάντησης η Ρούλα Πισπιρίγκου δηλώνει πως θα προσφύγει στα αρμόδια ποινικά και αστικά δικαστήρια. Στην περίπτωση του κ. Λέων μάλιστα δηλώνει πως θα καταθέσει μήνυση και αγωγή διεκδικώντας αποζημίωση 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Με συκοφαντήσατε και με διασύρατε, καταπατώντας το τεκμήριο της αθωότητάς μου σε συνεργασία με τους κ.κ. Καρακούκη, Καλόγρηα και Σπηλιοπούλου, με την τελευταία μάλιστα είστε στενοί φίλοι από την εποχή που εξεταστήκατε ως απόφοιτος του Ιταλικού Πανεπιστημίου και επιθυμούσατε να αποκτήσετε την ειδικότητα του ιατροδικαστή.

Ενόψει των ως άνω και λόγω των παράνομων πράξεων που διαρπάξατε σε βάρος μου θα καταθέσω μήνυση σε βάρος σας και θα σας ενάγω προκειμένου να λάβω από εσάς αποζημίωση 1.000.000 ευρώ».

Γρηγόρης Λέων: «Ενημερώθηκα για το εξώδικο από τα Μέσα, δεν το έχω λάβει»

Για τις εξελίξεις στην υπόθεση Πισπιρίγκου αλλά και στο εξώδικο που αναμένεται να λάβει από την 34χρονη κατηγορούμενη μίλησε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων στην εκπομπή «Live News».

«Η αλήθεια είναι πως ενημερώθηκα από συναδέρφους σας, δεν έχω λάβει κάτι και δεν σας κρύβω πως θέλω να μελετήσω το έγγραφο» είπε ο ιατροδικαστής μιλώντας στον Νίκο Ευαγγελάτο.

«Βλέπω μία στοχοποίηση ανθρώπων, μία στοχοποίηση που εάν γινόταν από έναν αδαή που δεν γνωρίζει τι εστί ιατροδικαστής θα ήταν κάτι που θα το κατανοούσαμε και θα το συγχωρούσαμε. Στην περίπτωση αυτή εσκεμμένα, ορισμένα άτομα λένε ψεύδη και με συκοφαντούν» συμπλήρωσε ο κ. Λέων.

Τόνισε πως δεν πρόκειται να μπει σε μία δημόσια αντιπαράθεση, ωστόσο θα υπερασπιστεί τον εαυτό του αλλά και κάθε συνάδερφο που δέχεται μία αντίστοιχη επίθεση.

Στην ερώτηση εάν εκτιμά πως υπάρχουν επαρκή στοιχεία ώστε η Ρούλα Πισπιρίγκου να κριθεί ένοχη απάντησε: «Εξ’ όσων γνωρίζω, γιατί δεν παρακολουθώ την υπόθεση, και οι άνθρωποι οι οποίοι έχουν κληθεί, οι δύο από αυτούς έχουν κληθεί πάμπολλες φορές, ήταν λαλίστατοι και έχουν εκφέρει την επιστημονική τους άποψη αναλυτικότατα, εδώ και μήνες. Έχει αλλάξει κάτι;» κατέληξε ο ιατροδικαστής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις