ΜΕΛΙΓΑΛΑΣ. Μεγάλη ήταν η ζημιά στην ελαιοπαραγωγή από το γλοιοσπόριο και το δάκο, κάτι που οφείλεται στις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες και τις υγρασίες.

Όλες οι κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα ψεκασμών από τις ΔΑΟΚ Μεσσηνίας και Τριφυλίας της Π.Ε. Μεσσηνίας, δεδομένης της άνω του 25% παραγωγής.

Η ελαιοσυγκομιδή, όπως αποδεικνύεται από τα Δελτία Παροχής Υπηρεσιών των ελαιοτριβείων, προσβλήθηκε από το γλοιοσπόριο και το δάκο σχεδόν καθολικά, πράγμα που φαίνεται και από πολλές κοινότητες του Δήμου, οι οποίες παρουσίαζαν παραγωγή άνω του 40%-50% και τελικά δεν παρουσίασαν ούτε 5%.

Κατόπιν των ανωτέρω, ο δήμος κρίνει επιβεβλημένη μια άμεση οικονομική ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών του Δήμου Οιχαλίας, ενός Δήμου που απαριθμεί περισσότερα από ένα εκατομμύρια ελαιόδεντρα.

Ο δήμος παρακαλεί όπως, αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ πιστοποιήσουν τη ζημιά και εν συνεχεία, μέσω του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές.

Προσεχώς ο Δήμος Οιχαλίας θα συζητήσει το εν λόγω ζήτημα στο επόμενο Δημοτικό του Συμβούλιο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις