ΣΠΑΡΤΗ. Κανείς δεν έχει αντίρρηση ότι όπως η ζωή εξελίσσεται έτσι και οι τόποι αλλάζουν. Η λεωφόρος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου (ονομάστηκε έτσι αν και οδηγεί στον Λεωνίδα και όχι στον Μυστρά) ίσως δεν είναι το πρώτο προβληματικό σημείο της σύγχρονης Σπάρτης. Αν εξαιρέσει κανείς το διπλοπαρκάρισμα, που έχει να κάνει με θέματα σήμανσης, αστυνόμευσης και κουλτούρας, η Παλαιολόγου είναι ίσως ο μόνος δρόμος της πόλης με μεγάλες αντοχές και δυνατότητες.

Δεχόμαστε όπως ότι κάποια έργα πρέπει να γίνονται όταν υπάρχουν χρηματοδοτήσεις (αν και ο τόπος κατατεθείς δεν είναι οποιοδήποτε έργο) και γι αυτό η ανάπλαση της Παλαιολόγου πρέπει να γίνει. Να γίνει δηλαδή ένα έργο που δεν θα αλλάξει για τα επόμενα 50 χρόνια, δηλαδή θα διαμορφώσουμε το νέο πρόσωπο της Σπάρτης.

Όσοι λοιπόν αγγίξουν την Παλαιολόγου, τη λεωφόρο όλων των Σπαρτιατών και των πολιτών (δεν ανήκει ούτε στους ιδιοκτήτες ακινήτων, ούτε στους ενοικιαστές αυτών, ούτε στους εποχιακούς άρχοντες) θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένοι, προσεκτικοί, ευγενείς, εξειδικευμένοι και γιατί όχι ερωτευμένοι με την πόλη.

Η Παλαιολόγου είναι η εξευγενισμένη ραχοκοκαλιά γύρω από την οποία θα αναπτυχθεί η Σπάρτη για τα επόμενα 50 χρόνια.

Φοίνικες ή Πλατάνια; Πάρκιν ή Πεζοδρόμια; Κυβόλιθος ή Μάρμαρο; Επίτευγμα ή Εργολαβία;

Όλοι θα κριθούν, πριν, κατά και μετά το έργο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις