ΣΠΑΡΤΗ. Οι πολίτες της Σπάρτης ρωτούν: Θα ξεκινήσει το έργο ανάπλασης της λεωφόρου Παλαιολόγου; Ρωτούν επίσης οι ιδιοκτήτες αλλά και οι ενοικιαστές των ακινήτων επί της Παλαιολόγου. Ενδιαφέρον δείχνουν οι μεσίτες αλλά και οι επαγγελματίες που κάνουν χρήση της Παλαιολόγου όπως π.χ. οι αυτοκινητιστές και οι προμηθευτές επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στις 20 Ιανουαρίου τα μηχανήματα πρέπει να βάλουν μπροστά στο κεντρικό τμήμα της Παλαιολόγου. Αν ο ανάδοχος του έργου δεν ξεκινήσει έως τις 20 Ιανουαρίου, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες και όχι κάποια ανακοίνωση (για την οποία αδιαφορεί ο δήμος Σπάρτης) τότε θα βρεθεί αντιμέτωπος με τον δήμο και ενδέχεται να κηρυχθεί έκπτωτος. Όμως έκπτωση από το έργο αυτό σημαίνει ότι ο δήμος διατηρεί το δικαίωμα να έχει σοβαρές επιφυλάξεις και να μην συνεργαστεί μαζί του και σε άλλα έργα που ακολουθούν αμέσως όπως το Open Mall, το Σπάρτη - Γουδέ και το κτίριο Σπυρόπουλου στο Καστόρι.

Συνεπώς ο ανάδοχος του έργου πριν εκπνεύσουν οι τρείς μήνες από τη σύμβαση για την Παλαιολόγου αλλά και πριν κηρυχθεί έκπτωτος πρέπει να ξεκινήσει το έργο. Αυτά ως πληροφορίες με την επιφύλαξη ο ανάδοχος να έχει ίσως άλλη εκτίμηση.

Γιατί όμως υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Όχι βέβαια γιατί Δήμος και ανάδοχος δεν θέλουν το έργο. Προς Θεού… Σύμφωνα με πληροφορίες, μιας και η ενημέρωση από τον δήμο Σπάρτης είναι πενιχρή, ο ανάδοχος αξίωσε να λάβει προκαταβολή για το έργο (συνηθίζεται αυτό) αλλά έως ότου καταθέσει τα ανάλογα παραστατικά και προαπαιτούμενα «κύλησε» ο χρόνος.

Είτε κάποιος συμφωνεί με το έργο είτε διαφωνεί, αυτό στο οποίο θα συμφωνήσει είναι να ξεκινήσει άμεσα ώστε να είναι «αδιατάρακτη» η εξέλιξη του, εντός χρόνου η ολοκλήρωση του και σε καλό κλίμα οι σχέσεις Δήμου - Αναδόχου, αφού ο δεύτερος είναι αυτός που θα βάλει την υπογραφή του σε τόσα και τόσο σημαντικά, για τη Σπάρτη, έργα.

Σημειώνουμε ότι η Παλαιολόγου έχει τουλάχιστον 3 εργολαβίες με πρώτη την κεντρική που πρέπει να ξεκινήσει σε μια εβδομάδα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις