ΠΑΤΡΑ. Ποινή προσωρινής παύσης της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος επιβλήθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου στον γιατρό που επί σειρά ετών συνταγογραφούσε ναρκωτικά στα ΑΜΚΑ ανύποπτων πολιτών στην Πάτρα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το θέμα είχε έρθει στην δημοσιότητα από την τοπική εφημερίδα «Πελοπόννησος» τον Ιούλιο του 2020 μετά από καταγγελίες πολιτών που διαπίστωσαν ότι το ΑΜΚΑ τους ήταν φορτωμένο με συνταγογραφήσεις ναρκωτικών ουσιών οι οποίοι ουδέποτε και για κανέναν λόγο έκαναν χρήση αυτών των ουσιών.

Η διερεύνηση των καταγγελιών τους οδήγησε σε συγκεκριμένο Πατρινό γιατρό ο οποίος επιδίδονταν στην υπερσυνταγογράφηση τέτοιων ουσιών.

Οπως είχαν αναφέρει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ασφαλισμένοι, ο συγκεκριμένος γιατρός, εν αγνοία τους, έκανε χρήση του ΑΜΚΑ τους και συνταγογραφούσε ναρκωτικές ουσίες.

Το θέμα είχε συζητηθεί τότε στο ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου. Είχε καλέσει σε απολογία τον εμπλεκόμενο γιατρό του έκανε τις σχετικές συστάσεις και τον παρέπεμψε στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Συλλόγου. Επιπροσθέτως είχε παραπέμψει τον φάκελό του και στον Εισαγγελέα ενώ είχε ενημερώσει σχετικά και τον ΕΟΠΥΥ.

Παρ’ όλα αυτά ο εν λόγω γιατρός φέρεται να συνέχιζε τη δράση του. Μάλιστα όταν το Πειθαρχικό Συμβούλιο αποφάσισε την προσωρινή παύση των καθηκόντων του αυτός προσέφυγε στο Πανελλαδικό όργανο. Το τελευταίο σύμφωνα με την πρόσφατη απόφασή του, ταυτίζεται με την απόφαση του τοπικού συμβουλίου.

Αυτό σημαίνει ότι ο εμπλεκόμενος γιατρός θα πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή λειτουργίας του ιατρείου και την άσκηση των ιατρικών του καθηκόντων.

Παράλληλα δε, σύμφωνα με πληροφορίες έχει ολοκληρωθεί η προανάκριση σε επίπεδο αστυνομίας και εισαγγελέα αλλά προς το παρόν δεν έχει εκδοθεί κάποια απόφαση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις