ΣΠΑΡΤΗ. Ερώτηση έθεσε στο δημοτικό συμβούλιο Σπάρτης τη Δευτέρα 16/1 ο επικεφαλής της Δημοτικής Ενωτικής Κίνησης Σπάρτης Βαγγέλης Βαλιώτης, προς τον δήμαρχο Σπάρτης Πέτρο Δούκα σχετικά με την εξέλιξη στο έργο ανάπλασης της λεωφόρου Παλαιολόγου.

Ο κ. Βαλιώτης αφουγκραζόμενος προφανώς την απορία αλλά και την αγωνία των δημοτών ζήτησε ενημέρωση για το εάν και πότε θα ξεκινήσει το έργο. Μάλιστα στηλίτευσε προηγούμενη αναφορά του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Σταύρου Αργειτάκου ο οποίος, σε συνέντευξή του, ανέφερε ότι είναι προτιμότερο να χαθούν τα χρήματα του έργου παρά να γίνει ένα έργο ακατάλληλο που θα δεσμεύσει την πόλη για τα 50 επόμενα χρόνια. Ο κ. Βαλιώτης τόνισε ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει απορροφώντας πόρους που έχουν εξασφαλιστεί.

Ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας απαντώντας ανέφερε ότι αν ο ανάδοχος του έργου δεν συμμορφωθεί άμεσα και δεν ξεκινήσει το έργο (κεντρικό τμήμα από οδό Ευαγγελιστρίας έως Βρασίδου), στις 17 - 18 Ιανουαρίου τότε αυτομάτως θα κηρυχθεί έκπτωτος από τον Δήμο Σπάρτης. Συμφώνησε και ο Πέτρος Δούκας ότι το έργο της Παλαιολόγου πρέπει να ξεκινήσει και κάποτε να ολοκληρωθεί αλλά ήταν απόλυτος σε ότι αφορά στην συνεπή στάση του εργολάβου – αναδόχου (ΔΟΜΗΚΑΤ).

Ο κ. Αργειτάκος επέμεινε ότι η μελέτη του έργου και η χάραξη δύο παράλληλων εφαπτόμενων δρόμων αντίθετης κυκλοφορίας οχημάτων στο κέντρο δεν είναι το καλύτερο σενάριο, όπως και η κατάργηση των παρτεριών και θύμισε ότι υπάρχει προσφυγή δημοτών σε ανώτατες ελεγκτικές αρχές που ενδεχομένως να δικαιωθούν.

Αυτό που έγινε σαφές στο Συμβούλιο είναι ότι οι 3 παρατάξεις (με επικεφαλής, Δούκα, Βαλιώτη, Βουνάση) θέλουν άμεσα την έναρξη του έργου ενώ η παράταξη του κ Αργειτάκου διατηρεί σοβαρές επιφυλάξεις.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με, καθόλου τυχαία, εκτίμηση του Βαγγέλη Βαλιώτη το θέμα της Παλαιολόγου θα αποτελέσει σημείο αντιπαράθεσης προεκλογικά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις