ΣΠΑΡΤΗ. Πρόσκληση απευθύνει το Ινστιτούτο Σπάρτης δια της προέδρου του, Αναστασίας Κανελλοπούλου,

  • στους συλλογικούς φορείς που δραστηριοποιούνται στην περιοχή LEADER Ανατολικής Πελοποννήσου και οι οποίοι με βάση το καταστατικό τους ασχολούνται με θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και ανάπτυξης,

να παρευρεθούν στη

  • 2η Συνάντηση Συλλογικών Φορέων Δήμου Σπάρτης,
  • τη Δευτέρα (23/1, 17:30),
  • στην αίθουσα εκδηλώσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Λακωνίας,
  • στη Σπάρτη.

Πολιτισμός και Περιβάλλον στο Leader 2023-2027

Στόχος της συνάντησης θα είναι «…η ενημέρωση των συλλογικών φορέων εκ μέρους της Αναπτυξιακής Εταιρίας ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που θα υπάρξουν στον τομέα του πολιτισμού, των περιβαλλοντικών και των αναπτυξιακών εν γένει δράσεων μέσω του Leader 2023-2027».

Την ενημέρωση θα πραγματοποιήσει ο Δημήτρης Κολινιώτης, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πολιτικών Κοινωνικής Συνοχής της αναπτυξιακής εταιρίας ΠΑΡΝΩΝ ΑΕ.

  • Explainer

Έργα που μπορεί να χρηματοδοτηθούν από το πρόγραμμα αφορούν στην αποκατάσταση, αναβάθμιση και ανάδειξη των πολιτιστικών τοπικών στοιχείων της περιοχής.

Συγκεκριμένα, οι επιλέξιμες πράξεις διακρίνονται σε 3 υποκατηγορίες:

  • Ενίσχυση πολιτιστικών ή αθλητικών εκδηλώσεων,
  • ενίσχυση μελετών, υπηρεσιών και υποδομών που συνδέονται με τον πολιτισμό και την αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και,
  • συνεργατικές δράσεις στον τομέα του πολιτισμού.

Ο μέγιστος προϋπολογισμός των πράξεων μπορεί να ανέλθει σε 400.000 € ή σε 20.000 € (στις περιπτώσεις άυλων έργων). Στα άυλα έργα η χρηματοδότηση μπορεί να φθάσει τις 40.000 € για έργα συνεργασίας.

«..Επειδή στην παρούσα φάση συντάσσεται η τοπική στρατηγική που θα ισχύσει για το νέο LEADER Ανατολικής Πελοποννήσου 2023-2027, αν επιθυμούμε να συμβάλουμε και να ωφεληθούμε ως περιοχή από το νέο LEADER, θα πρέπει να προτείνουμε δράσεις που θα θέλαμε να εφαρμόσουμε κατά την προγραμματική περίοδο 2023-2027», σημείωσε η Αναστασία Κανελλοπούλου.

Η 2η συνάντηση των συλλογικών φορέων της περιοχής αποσκοπεί στο να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις ώστε αυτές να αποτελέσουν την βάση του σχεδιασμού για την περιοχή μας, η οποία απεικονίζεται στον παρακάτω πίνακα.

  • Γιατί πρέπει να είσαι εκεί

Ακολουθεί το πληροφοριακό υλικό και για όσους ήδη γνωρίζουν ποια δραστηριότητα θα ήθελαν να υλοποιήσουν στα πλαίσια του Leader 2023-2027, θα βρείτε και το ΤΔΕ- ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΡΓΟΥ , ώστε να την καταθέσετε στην συνάντηση. Όσοι επιθυμούν να ενημερωθούν πρώτα και μετά να ετοιμάσουν την πρότασή τους, θα μπορούν να την καταθέσουν στην συνέχεια και ηλεκτρονικά.

«Η παρουσία σας θα βοηθήσει να προσδιορίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια τις δραστηριότητες με τις οποίες επιθυμούν να ασχοληθούν οι πολιτιστικοί και οι λοιποί συλλογικοί φορείς την επόμενη πενταετία και φυσικά κερδισμένοι θα βγουν όσοι είναι έγκαιρα προετοιμασμένοι.

Η παρουσία σας θα βοηθήσει να ξεκινήσουμε μια πιο συστηματική δουλειά για την οργάνωση και υποστήριξη των συλλογικών φορέων του τόπου μας έτσι ώστε να τεθούν οι βάσεις για μια νέα και πολιτιστικά γόνιμη περίοδο για τους συλλογικούς φορείς της Σπάρτης.», λένε από το Ινστιτούτο Σπάρτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις