ΣΚΑΛΑ. Ύστερα από αίτημα του Δημάρχου Ευρώτα, επιτόπιους ελέγχους διενέργησαν την Πέμπτη (19/1) κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Τρίπολης και της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) Λακωνίας, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος των ζημιών που έχει προκαλέσει στην ελαιοπαραγωγή του Δήμου Ευρώτα η προσβολή από γλοιοσπόριο.

Ύστερα από επιστολή του Δημάρχου Ευρώτα, Δήμου Βέρδου προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο και τον Διευθυντή του ΕΛΓΑ Τρίπολης, Γιάννη Ασσιούρα - με την οποία έθετε τα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει στους ελαιοπαραγωγούς το γλοιοσπόριο και ο δάκος - επισκέφθηκαν τον Δήμο Ευρώτα κλιμάκιο του ΕΛΓΑ Τρίπολης και εκπρόσωπος της ΔΑΟΚ, προκειμένου να γίνει αυτοψία των ζημιών.

Τα μέλη του κλιμακίου, συνοδευόμενα από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο, Ζαχαρία Μπούτσαλη και υπηρεσιακούς παράγοντες, επισκέφτηκαν περιοχές του Δήμου Ευρώτα, όπου εντοπίζεται έξαρση προσβολών από γλοιοσπόριο και διαπίστωσαν την έκταση του προβλήματος.

Όπως ενημέρωσαν, θα προχωρήσουν στη συγκέντρωση των απαραίτητων στοιχείων από τα ελαιοτριβεία σχετικά με τις επιπτώσεις στην ποιότητα του λαδιού, ενώ θα προβούν σε όσες ενέργειες είναι απαραίτητες προκειμένου να υπάρξουν αποζημιώσεις στους πληγέντες, δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι εκτεταμένο σε όλη την Λακωνία.

Να σημειωθεί ότι οι ζημίες από γλοιοσπόριο δεν αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ, γι’ αυτό και ο Δήμαρχος Ευρώτα έχει ήδη ζητήσει από τον κ. Λυκουρέντζο είτε να δοθούν αποζημιώσεις στους πληγέντες μέσω του Προγράμματος Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων, είτε να βρεθεί ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις