ΣΠΑΡΤΗ. Τελικά μπροστά στο αδιέξοδο και στην απροθυμία των πολιτών να συμμετέχουν ενεργά στην αυτοδιοίκηση οι ενδιαφερόμενοι στη Σπάρτη κάνουν την μεγάλη ανατροπή κι έκπληξη ανοίγοντας δρόμους και υποδεικνύοντας ότι πέρα και πάνω απ’ όλα πρέπει να βάζουμε την πρόοδο του τόπου και την ευημερία των ανθρώπων του.

Δεν ξέρουμε ποιος ήταν ο ηθικός αυτουργός αυτής της μεγαλειώδους προσπάθειας.

Συγκεντρώθηκαν σε ένα στρογγυλό τραπέζι όσοι ενδιαφέρονταν για τον δήμο Σπάρτης. Μετά από μια λακωνική συζήτηση ο κάθε ένας κατέθεσε την πρότασή του κάτω από το ζητούμενο που ήταν η ενότητα, η συνεργασία, η δύναμη και η αποτελεσματικότητα.

Μετά την συζήτηση προέκυψε το εξής σχήμα για το δήμο Σπάρτης:

  • Δήμαρχος: Ντία Τζανετέα
  • Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου: Χρήστος Α. Πλειώτας
  • Γενικός Γραμματέας: Βαγγέλης Βαλιώτης
  • Αντιδήμαρχος, αναπληρωτής δημάρχου, εκπρόσωπος στην ΚΕΔΕ και Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ: Σταύρος Αργειτάκος
  • Αντιδήμαρχος με αυξημένες αρμοδιότητες και πρόεδρος σε θέματα Αθλητισμού, Πολιτισμού και Νεολαίας : Μιχάλης Βακαλόπουλος
  • Αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα την εκπροσώπηση του Δήμου σε Κυβερνητικά και σε Διεθνή Forum: Πέτρος Δούκας
  • Aντιδήμαρχος με αρμοδιότητα θέματα Πρόνοιας, Εργασίας, Υγείας και Λαϊκής Διαβούλευσης: Αλέκος Βουνάσης
  • Άλλες δύο θέσεις Αντιδημάρχων θα δοθούν σε εκπροσώπους της νέας γενιάς.

Θέσεις ειδικών συμβούλων θα προταθούν σε Τασία Κανελλοπούλου (σε θέματα Στρατηγικής και Ανάπτυξης), Σπύρο Μοιράγια (σε θέματα Κοινωνικής Πολιτικής), Χρήστο Αλεξάκο (σε θέματα Αξιοποίησης και Αξιολόγησης Προσωπικού), Κώστα Φούρκα ( σε θέματα Πολιτικής και Πολιτειακής σημασίας). Άλλες δύο θέσεις ειδικών συμβούλων θα προταθούν σε αξιόλογα στελέχη από τον χώρο της Αγροτικής Οικονομίας και τον χώρο του Τουρισμού. Για ειδικός συνεργάτες σε θέματα Εκπαίδευσης θα προταθεί ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος.

Κοινή απόφαση ο δήμαρχος να έχει μια μόνον θητεία και η ανάπτυξη του δήμου να βασιστεί σε ένα κοινά αποδεκτό master plan. Εννοείται ότι στις εκλογές του Οκτωβρίου θα υπάρχει ένα μόνον ψηφοδέλτιο.

Κατά την έξοδό τους από το παλαιό δημαρχείο, πλήθος κόσμου χειροκρότησε την υπέρβαση και στήριξε την προσπάθεια.

Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις