ΠΑΤΡΑ. Για κατάρρευση του κατηγορητηρίου σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας, κάνει λόγο σε δηλώσεις του στο Σκαι Πάτρας 89,4 ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας, ζητώντας την άμεση αποφυλάκιση της.

Όπως δήλωσε έχοντας λάβει τη συμπληρωματική κατάθεση της Προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών, Αγγελικής Τσιόλα και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των τακτικών ιατροδικαστών Μεσογίτη, Τσαντίρη, Κραββαρίτη και την επιστημονική γνωμοδότηση της ιατροδικαστού Δημακοπούλου, έχει καταρρεύσει πλήρως το κατηγορητήριο και επιβάλλεται πλέον η κα Ανακριτής να ενεργοποιήσει αυτεπαγγέλτως τη σχετική διάταξη του άρθρου 291 Κ.Π.Δ. και να διατάξει την άμεση απελευθέρωση της κατηγορουμένης.

Αλέξης Κούγιας: «Η κατάθεση Τσιόλα καταρρίπτει όλo το κατηγορητήριο για Μαλένα και Ίριδα»

«Χθες ο δικηγορικό μας γραφείο παρέλαβε τη συμπληρωματική κατάθεση της μιας εκ των κορυφαίων Ελληνίδων ιατροδικαστών (πρόσφατα ψηφίστηκε από τους 23 τακτικούς ιατροδικαστές), προϊσταμένης της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Πατρών, κας Αγγελικής Τσιόλα, η οποία εδόθη στις 20/1/2023 ενώπιον της 35ης Τακτικής Ανακριτρίας, κας Τζωρτζάτου.

Θα υπενθυμίσουμε ότι αίτημα για την εξέτασή της από την κα Τζωρτζάτου, είχε υποβάλει ο επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου, κος Αλέξιος Κούγιας, προ της 25/11/2022, όταν για πρώτη φορά είχε κληθεί για να απολογηθεί η κα κατηγορουμένη.

Δυστυχώς, η κα Ανακριτής, εντελώς αναιτιολόγητα, είχε απορρίψει το αίτημα του κου Κούγια, το οποίο είχε σαν ιστορική βάση την τελευταία κατάθεση του παρανόμως γνωμοδοτήσαντος του εκτός του πίνακος πραγματογνωμόνων, προσωπικού φίλου του Καλόγρηα, παθολογοανατόμου του ΚΑΤ, Ευτυχιάδη, ο οποίος έχει παραδεχτεί σε αυτή την τελευταία κατάθεσή του ότι είχε παραπλανηθεί από τους Καρακούκη – Καλόγρηα και ότι είχε εφαρμόσει, κατά την παράνομη από αυτόν χωρίς επαρκή και αξιολογήσιμα παθολογοανατομικά στοιχεία, εξέταση, εφαρμόζοντας μια ανύπαρκτη στα παθολογοανατομικά επιστημονικά δεδομένα μέθοδο για να διαπιστώσει εάν υπήρξε ασφυκτικός θάνατος της Ίριδας, η οποία δεν διενεργείται για να διαπιστωθεί ασφυκτικός θάνατος (ήταν η πρώτη φορά παγκοσμίως που εφαρμόστηκε) και κατόπιν αυτής της καταθέσεως, ήταν επιβεβλημένη η συμπληρωτική κατάθεση της κας Τσιόλα, γιατί στην πρώτη της κατάθεση είχε απαντήσει σε ερωτήματα τα οποία σαν βάση είχαν την πρώτη ψευδή κατάθεση του Ευτυχιάδη, η οποία πλέον με την δεύτερη κατάθεσή του είχε καταρρεύσει.

Η κα Τσιόλα, καταθέτοντας επί 7 ώρες, κατεξευτέλισε επιστημονικά τους Καρακούκη – Καλόγρηα και συγκεκριμένα επικαλούμενη τους κορυφαίους ιατροδικαστές παγκοσμίως και τα πλέον πρόσφατα ιατροδικαστικά συγγράμματα (οι Καρακούκης – Καλόγρηας δεν επικαλούνται ούτε μια βιβλιογραφία) κατέλυσε την γνωμοδότηση Καρακούκη – Καλόγρηα, καταθέτοντας κατηγορηματικά ότι αυτοί οι δύο ανεπαρκέστατοι και χωρίς αίσθηση καθήκοντος ιατροδικαστές επινόησαν στοιχεία ασφυκτικού θανάτου τόσο για το θάνατο της Μαρίας – Ελένης, όσο και για αυτόν της Ίριδας.

Κατόπιν αυτής της επιστημονικής εξελίξεως και σε συνδυασμό με τις καταθέσεις των τακτικών ιατροδικαστών Μεσογίτη, Τσαντίρη, Κραββαρίτη και την επιστημονική γνωμοδότηση της ιατροδικαστού Δημακοπούλου, έχει καταρρεύσει πλήρως το κατηγορητήριο και επιβάλλεται πλέον η κα Ανακριτής να ενεργοποιήσει αυτεπαγγέλτως τη σχετική διάταξη του άρθρου 291 Κ.Π.Δ. και να διατάξει την άμεση απελευθέρωση της κας κατηγορουμένης.

Αθήνα, 25.1.2023

Με εκτίμηση και σεβασμό,

Οι συνεργάτες του Δικηγορικού γραφείου

Αλεξίου Κούγια και συνεργατών»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις