ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Κανάλι στο YouTube δημιουργήθηκε από το Πρόγραμμα Ανάπτυξης Ταϋγέτου, όπως έκανε γνωστό ο Κώστας Α. Μαρκάκης, μέχρι τούδε συντονιστής του Προγράμματος…

Στο Κανάλι έχουν αναρτηθεί οι παρουσιάσεις εισηγητών των 4ωρων Ημερίδων του 2022.

Όπως είπαμε, έχουν ήδη αναρτηθεί οι περισσότερες παρουσιάσεις εισηγητών, που ήταν διαθέσιμες σε κατάλληλη μορφή, ppt / mp4 / mkv (Κείμενο – Εικόνες και Ήχος), σύμφωνα με τις βασικές προδιαγραφές εισηγήσεων του Προγράμματος.

Θα αναρτηθούν και όσες παρουσιάσεις εκκρεμούν, όταν παραληφθούν σε αντίστοιχη μορφή. Επικαιροποιημένες παρουσιάσεις θα αντικαθιστούν τις προηγούμενες, αποκτώντας νέο σύνδεσμο ενώ ο προηγούμενος θα ακυρώνεται.

Φάση γεωγραφικής διεύρυνσης – Κάλεσμα σε Φορείς, Οργανώσεις και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα για εκδήλωση ενδιαφέροντος συμμετοχής

  • 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Αθήνα – «Ολιστική και Συμμετοχική, Ήπια και Βιώσιμη Ανάπτυξη»

Τώρα μπαίνουμε στην τελική ευθεία διοργάνωσης Πανελλήνιου Συνεδρίου στην Αθήνα, με αφετηρία το Πρόγραμμα Ταϋγέτου, αλλά για το σύνολο της χώρας, με έμφαση σε ορεινές περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής χώρας.

Αυτή η γεωγραφική διεύρυνση, αυτονόητα, απαιτεί και προϋποθέτει ανάλογη διεύρυνση Συν-οργανωτών και Εισηγητών!

Λέει ο Κώστας Μαρκάκης:

«Ευελπιστούμε σε εκδήλωση ενδιαφέροντος από δραστήριους Συλλόγους, προκειμένου να συγκροτηθεί μια αντιπροσωπευτική Οργανωτική – Συντονιστική Ομάδα.

Καλούνται επίσης να εκδηλώσουν ενδιαφέρον συμμετοχής Φορείς και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών από όλη τη χώρα, πέραν των εισηγητών στις ημερίδες Ταϋγέτου του 2022. Επιδιώκεται συμμετοχή και εισηγητών από ΑΕΙ - Ερευνητικά Ιδρύματα και Διεθνείς Οργανώσεις.»

Όπως και στο Πρόγραμμα Ταϋγέτου, όλες οι παρουσιάσεις θα είναι διαθέσιμες δημόσια και ελεύθερα, σε κοινή χρήση από πολίτες και οργανώσεις πολιτών, δεδομένου ότι «…θεμελιώδης επιδίωξή μας είναι η κατά το δυνατόν ευρύτερη και τεκμηριωμένη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των τοπικών κοινωνιών σε όλους τους στόχους του Προγράμματος.

Προβλέπεται η διάθεση των παρουσιάσεων και των πρακτικών σε πολίτες, συλλόγους, σχολεία και εκπαιδευτικούς, για διοργάνωση δικών τους ενημερωτικών εκδηλώσεων και διάδοση στις τοπικές κοινωνίες της γνώσης και της εμπειρίας που θα έχει συγκεντρωθεί.

Ελπίζουμε έτσι να συμβάλουμε όσο γίνεται στην “Ολιστική και Συμμετοχική - Ήπια και Βιώσιμη Ανάπτυξη”, στην Προστασία του Φυσικού και του Πολιτιστικού Περιβάλλοντος και στην Αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις