ΜΑΝΗ. Δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Δήμου Ανατολικής Μάνης, συνολικού προϋπολογισμού 1.987.000 € υπεγράφησαν την Πέμπτη (26/1).

Οι προγραμματικές συμβάσεις αφορούν στην υλοποίηση έργων για ασφαλείς οδικές διαδρομές με στόχο τη σύνδεση σημείων με πολιτιστική, τουριστική, ιστορική, γεωγραφική και περιβαλλοντική σημασία, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης –NextGenerationEU.

  • Η πρώτη, με προϋπολογισμό 968.000 €, αφορά στην διαδρομή από την επαρχιακή οδό Χωσιάρι – Βαθύ – Αγερανός – Καμάρες- Καλύβια – Σκουτάρι – Δροσοπηγή – Βαχός – Σταυρός – Νέο Οίτυλο.

Πιο αναλυτικά θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης,

α) στην επαρχιακή οδό Σταυρού – Βαχού (Επαρχιακή Οδός 21) από την διασταύρωση από την επαρχιακή οδό 19 έως τα όρια του οικισμού Βαχού και,

β) στην επαρχιακή οδό Καρβελά – Πάνιτσας (Μυρσίνης) (Επαρχιακή Οδός 20), από 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού 19 έως τα όρια του οικισμού Καρβελά.

  • Η δεύτερη σύμβαση, με προϋπολογισμό 1.019.000 €, αφορά στην διαδρομή εθνική οδός – Νέα Μαραθέα – Μαραθέα – Καρβελά – Κονάκια – Λυγερέα – Κρήνη-Πλάτανος – Σμύνος – Αιγιές – εθνική οδός.

Πρακτικά, θα εκτελεστούν εργασίες συντήρησης και βελτίωσης στην επαρχιακή οδό 18, Γυθείου – Πάνιτσας (Μυρσίνη) από το 40ό χιλιόμετρο Σπάρτης – Γυθείου μέσω Κονακίων, και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον οικισμό Κονάκια έως τον οικισμό Λυγερέα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις