ΣΠΑΡΤΗ. Τα τελευταία 20 χρόνια τα πρόσωπα που απασχόλησαν τους πολίτες του δήμου Σπάρτης είτε για είτε με την εκλογή τους στη δημαρχία είναι γνωστά. Ωστόσο η μνήμη συχνά ξεθωριάζει και εγκαταλείπει και την κρίση.

Από το 2002 αρκετά, αλλά όχι πολλά, είναι τα πρόσωπα που απασχόλησαν τους δημότες σε πόλη και χωριά της Σπάρτης. Εκλογές έγιναν το 2002 (Αντωνάκος), 2006 (Αντωνάκος), 2010 (Αργειτάκος), 2014 (Βαλιώτης), 2019 (Δούκας) και θα γίνουν πάλι τον Οκτώβριο του 2023.

Υποψήφια δήμαρχοι που είτε στόχευαν στη δημαρχία είτε διεκδικούσαν τον ζωτικό χώρο της Παράταξης και Ιδεολογίας τους.

Σαράντος Αντωνάκος, ικανός δήμαρχος και αείμνηστος. Βασίλης Κουλογεωργίου υποψήφιος του ΠαΣοΚ. Κώστας Σκιαδάς με τη Δεξιά. Γιώργος Κυριακάκης στις δυνάμεις του ΚΚΕ. Κώστας Φούρκας μετά τη Νομαρχία Λακωνίας. Δήμος Λεβεντάκης στη Λαϊκή Συσπείρωση. Σταύρος Αργειτάκος (δήμαρχος) ανεξάρτητος αλλά με έντονα δεξιά στοιχεία. Παναγιώτης Κουμουνδούρος με την ΑΝΑΣΑ του Σύριζα. Χρήστος Αλεξάκος με την Ελπίδα που ξάφνιασε τους πάντες. Βαγγέλης Βαλιώτης (δήμαρχος) σε ενωτική αλλά αριστερόστροφη κίνηση. Αλέκος Βουνάσης διάδοχος του Λεβεντάκη. Πέτρος Δούκας, υποψήφιος με την υπόγεια στήριξη του κομματικού μηχανισμού της ΝΔ στο δήμο. Ντία Τζανετέα, πρώην αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας υποψήφια δήμαρχος για πρώτη φορά το 2023, Μιχάλης Βακαλόπουλος, πρώην αντιδήμαρχος, υποψήφιος δήμαρχος για πρώτη φορά το 2023 (αναμένονται δηλώσεις).

Κοντά σε αυτούς σημαντικά πρόσωπα απασχόλησαν το κοινό όπως, ο Χρήστος Α. Πλειώτας, η Τασία Κανελλοπούλου και ο Γρηγόρης Αποστολάκος που φλέρταραν με την υποψηφιότητα.

Σήμερα δεν φαίνεται, σε θέση επικεφαλής να αναδεικνύονται νέα πρόσωπα. Αυτό θα γίνει και ίσως με μορφή έκρηξης στις επόμενες εκλογές το 2028-29.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις