ΜΑΝΗ. Η εξέλιξη των πληρωμών των πυρόπληκτων παραγωγών βρέθηκε στο επίκεντρο τής σύσκεψης του βουλευτή Λακωνίας Σταύρου Αραχωβίτη και κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε Σμύνους που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (30/1), στον Άγιο Νικόλαο Σμύνους του Δήμου Ανατολικής Μάνης.

  • Προηγήθηκε επιστολή

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν επιστολής των προέδρων σχετικά με τον αποκλεισμό πολλών παραγωγών από την προκαταβολή αποζημίωσης λόγω των δεδομένων από το σύστημα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ.

Στη διάρκεια της συζήτησης, αναλύθηκαν όλα τα προβλήματα που έχουν προκύψει μετά τον πρόχειρο, προεκλογικό σχεδιασμό του Ταμείου Αρωγής.

Το βασικό πρόβλημα είναι ότι παραγωγοί των οποίων η περιουσία κάηκε από την καταστροφική πυρκαγιά του Αυγούστου του 2021 έχουν πλήρως ή μερικώς αποκλειστεί. Επίσης συζητήθηκε το ενδεχόμενο επιστροφής χρημάτων της προκαταβολής από τους παραγωγούς, λόγω της απόκλισης από τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ. Ακόμα αναλύθηκε εκτενώς η καταβολή της προκαταβολής σε μισθωτές χωρίς ανάληψη δέσμευσης αποκατάστασης των αγροτεμαχίων προς τους ιδιοκτήτες.

Ο Στ. Αραχωβίτης επισήμανε ότι τα ζητήματα αυτά έχουν αναδειχθεί με πολλαπλές ερωτήσεις προς την Κυβέρνηση, ενώ δεσμεύτηκε ότι «…και το επόμενο διάστημα θα ασκηθούν όλες οι κοινοβουλευτικές πιέσεις με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες». Επίσης δεσμεύτηκε για την αποκατάσταση όλων των αδικιών μετά τις εκλογές, «που θα φέρουν μια προοδευτική κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ».

  • Συμμετείχαν

Στην σύσκεψη συμμετείχαν ο δημοτικός σύμβουλος Π. Μιχαλακάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Μέλισσας, Νικ. Γραφάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Καστάνιας, Βασ. Μπανάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Αγ. Νικολάου, Θεόδ. Αραπάκος, ο πρόεδρος της ΤΚ Κόκκινων Λουριών, Δ. Κουτσόπετρας, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Ρουμπάκου και Χριστίνα Ρογκάκου και ο πρόεδρος της ΤΚ Σελεγουδίου, Κων/νος Δασκαλάκης και της ΤΚ Αρχοντικού, Γιώργος Αγραπίδης που υπογράφουν την επιστολή, απέστειλαν μήνυμα.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συμμετείχαν ο αναπληρωτής συντονιστής της ΝΕ Λακωνίας Περικλής Λαμπρινός, ο συντονιστή της ΟΜ Ανατ. Μάνης Γ. Δαουτάκος και ο Χρήστος Μαραβέλιας μέλος του συντονιστικού της ΟΜ.

  • Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και συμμετείχαν και κάτοικοι της περιοχής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις