ΛΑΚΩΝΙΑ. «Οκτώ μάχιμους αστυνομικούς έχει όλους κι όλους το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης, και οι οκτώ από αυτούς απασχολούνται σε βάρδιες του ενός ή και των δύο αστυνομικών, για να φυλάνε νύχτα - μέρα το εξοχικό του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, στην περιοχή Κότρωνα της Ανατολικής Μάνης». Αυτά γράφουν τα ΜΜΕ των Αθηνών σε μια ευθεία αναμέτρηση με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Μάλιστα όπως γράφουν «ο δρόμος πρόσβασης προς την εξοχική κατοικία του κ. υπουργού είναι τόσο κακοτράχαλος που αναγκάζει την αστυνομική φρουρά να παραμένει στα 300-400 μέτρα μακριά από τον… στόχο (αν είναι δυνατόν) με τους αστυνομικούς να παραμένουν αναγκαστικά, ειδικά με αυτές τις καιρικές συνθήκες, μέσα στο όχημά τους!

Το θέμα είναι από μόνο του σκανδαλώδες, αν όμως κάποιος αναλογιστεί τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν για επαρκή αστυνόμευση της συγκεκριμένης περιοχής σε σχέση με την έξαρση της εγκληματικότητας αλλά και το μειωμένο σε αριθμό προσωπικό το οποίο δεν επαρκεί ούτε για τις βάρδιες, καθώς βεβαίως και το γεγονός ότι οι Έλληνες πολίτες είναι αυτοί που από τους φόρους τους πληρώνουν για την φύλαξη του εξοχικού του Τάκη Θεοδωρικάκου, οι διαστάσεις του γίνονται ακόμα μεγαλύτερες.

Αλήθεια κ. Θεοδωρικάκο, αν για την ακατοίκητη εξοχική σας κατοικία απασχολείτε σχεδόν όλη την αστυνομική δύναμη του Α.Τ Αρεόπολης, στον τομέα της οποίας είναι η ευθύνη του… στόχου, για την κανονική σας κατοικία και την προσωπική σας ασφάλειας πόσα… τάγματα Αστυνομικών έχετε απαιτήσει;

Έτσι αντιλαμβάνεστε εσείς την εφαρμογή του δόγματος «νομος και τάξη» με το οποίο διεκδίκησε την εξουσία η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη; Το δικό μας, ακατοίκητο σπίτι να είναι φρούριο κι όλα τ’ άλλα ας αφεθούν στην τύχη τους;

Για του λόγου το αληθές, δείτε την επίμαχη εξοχική κατοικία του κ. Θεοδωρικάκου (30 τ.μ σύμφωνα με το πόθεν έσχες του) αλλά και τις φωτογραφίες στις οποίες καταγράφεται το υπηρεσιακό citroen xsara στον δρόμο που οδηγεί προς την εξοχική κατοικία του κ. Θεοδωρικάκου, λες και πρόκειται για τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

Το notospress.gr δεν θέλει να γίνει πολλαπλασιαστής ενδεχόμενης υπερβολής που ίσως να χαρακτηριστεί και κακόβουλη. Γι’ αυτό και δεν υιοθετεί τα δημοσιεύματα αλλά θέτει ευθέως και δημοσίως ερώτημα προς τον μανιάτη υπουργό κ. Τάκη Θεωδορικάκο: «Κύριε υπουργέ αληθεύει ότι για την φύλαξη της εξοχικής σας κατοικίας στη Μάνη ασχολείται το σύνολο σχεδόν της διαθέσιμης αστυνομικής δύναμης στην περιοχή;»

Παρακαλούμε επίσης οι δύο βουλευτές της ΝΔ στη Λακωνία, επειδή είθισται οι υπουργοί Μητσοτάκη να μην ασχολούνται με τον τοπικό τύπο, όταν αυτός θέτει ερωτήματα, να απαντήσουν οι ίδιοι, αφού το διερευνήσουν το θέμα: «Κύριε Δαβάκη και κύριε Κρητικέ, αληθεύει ότι για την φύλαξη της εξοχικής κατοικίας του υπουργού στη Μάνη ασχολείται το σύνολο σχεδόν της διαθέσιμης αστυνομικής δύναμης στην περιοχή την ώρα που η Λακωνία, όπως εσείς πολύ καλά γνωρίζετε, έχει μεγάλες ανάγκες σε περιοχές όπου μεσουρανούν π.χ. οι παράνομοι Ρομά

Σημειώνουμε ότι οι Αστυνομικές Δυνάμεις στη Λακωνία υπερβάλουν εαυτόν με ζήλο και γνώση των θεμάτων και προσπαθούν πάντα να είναι παρούσες όπου και όπως επιτρέπει η επάρκειά τους.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις