Γράφει ο Δημήτρης Νταλιάνης*

Πολύ χρήσιμη εκδήλωση προληπτικής Ιατρικής πραγματοποιήθηκε χτες στο Κλειστό Γυμναστήριο Βλαχιώτη από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γυναικών Βλαχιώτη με την στήριξη του Δήμου Ευρώτα.

Ομιλητές ήταν ο γιατρός Νεοκλής Κρητικός, ο αντιπύραρχος Κ. Γραφάκος με την ιδιότητα του εκπροσώπου του συλλόγου δοτών μυελού, η οδοντίατρος Μαργαρίτα Σπυριδάκου, η ιατρός και Διευθύντρια του Κ. Υ. Βλαχιώτη κ. Μυλωνά, και η κ. Καραμπάτου, Πρόεδρος των καρκινοπαθών εντός και εκτός Ελλάδας.

Η σημασία της πρόληψης του καρκίνου αναλύθηκε διεξοδικά από τους ιατρούς ομιλητές, όπως και η σημασία της εθελοντικής προσφοράς μυελού (από άτομα δότες ηλικίας 18 έως 45 ετών ). Ωστόσο στο Κέντρο Υγείας Βλαχιώτη οι ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό και οδηγούς ασθενοφόρου είναι τεράστιες όπως βεβαίωσε η Διευθύντρια του Κ.Υ. Βλαχιώτη.

Η προώθηση της ενημέρωσης για την προληπτική ιατρική καθώς και για τη εγγραφή νέων δοτών μυελού είναι πολύ σοβαρή υπόθεση που οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε, παράλληλα με την διεκδίκηση άμεσης επίλυσης με προσλήψεις ιατρών και οδηγών ασθενοφόρου στο μοναδικό Κέντρο Υγείας του Δήμου μας.

(*) Επικεφαλής της παράταξης «Νέο Ξεκίνημα» στο Δημοτικό Συμβούλιο Ευρώτα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις