ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Τη διοργάνωση Δράσης προβολής των εξαιρετικών κρασιών της Πελοποννήσου στη Βιέννη, τον Ιούνιο, σχεδιάζουν η Περιφέρεια Πελοποννήσου σε συνεργασία με την Πρεσβεία και Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στη Βιέννη και τον Ε.Ο.Τ..

Το Οινοπεδίο της Πελοποννήσου

Στόχος της Δράσης είναι η προβολή του πλούσιου Οινοπεδίου της Πελοποννήσου μέσω των ισχυρών πρεσβευτών της, όπως το Αγιωργίτικο Νεμέας και το Μοσχοφίλερο Μαντινείας, καθώς και η ανάδειξη του οινοτουρισμού και των μοναδικών εμπειριών που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Πελοποννήσου.

To πρόγραμμα, σε συνάρτηση με την Πρόταση της Πρεσβείας της Αυστρίας

  • 1η μέρα (17:00 – 21:00)

Α. Παρουσίαση των οίνων και του τουριστικού προϊόντος στο Weinclub7 , σε επιλεγμένους εισαγωγείς, τοπικούς Sommeliers και υπευθύνους προμηθειών σημαντικών εστιατορίων, ξενοδοχείων, καταστημάτων πώλησης (κάβες, σούπερ μάρκετ, delikatessen) wine bars και wine clubs, τουριστικών πρακτορείων και εξειδικευμένων εκδόσεων, περί τα 70 άτομα.

  • Είναι αυτονόητο και ευκταίο ότι κατά το μέτρο της διαθεσιμότητας θα μπορούσαν να προσφερθούν και ιδιαίτερα τοπικά προϊόντα της Πελοποννήσου, όπως ελιές Καλαμών και τοπικά τυριά.

Αναφορικά με τα wine clubs, επισημαίνεται πως πρόκειται για κλειστές ιδιωτικές λέσχες, οι οποίες προτείνουν και διαθέτουν στα μέλη τους οινικά προϊόντα, πραγματοποιούν παρουσιάσεις οίνων και διαθέτουν τις εγκαταστάσεις τους για την πραγματοποίηση ιδιωτικών οινογνωσιών και συναντήσεων. Διαθέτουν επίσης στα μέλη τους ειδικούς χώρους αποθήκευσης της οινικής συλλογής τους. Πρόκειται για ένα κοινό που ενδιαφέρεται και πειραματίζεται με ποικιλίες οίνων.

  • 2η μέρα

Α. Επίσκεψη οινοποιείων στο Wachau (09:00 – 18:00)

Το Wachau βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από τη Βιέννη και διαθέτει διάσημες μονάδες οινοπαραγωγής και οινοτουρισμού. Οι συμμετέχοντες Οινοποιοί θα μπορούν να επισκεφθούν 2-3 οινοποιία μονάδες οινοτουρισμού, προκειμένου να ενημερωθούν τόσο για τα κλαδικά τεκταινόμενα στην Αυστρία αλλά και να αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες για τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις των δυνητικών Αυστριακών πελατών τους. Η επίσκεψη μπορεί θα διοργανωθεί από τον Έλληνα Sommelier κ. Σ. Σταυρίδη που δραστηριοποιείται στην Αυστρία και έχει οργανώσει και αντίστοιχη επίσκεψη Οινοποιών από τη Βόρεια Ελλάδα.

Β. Παρουσίαση στην Πρεσβευτική Κατοικία Βιέννης (19:00 – 21:00)

Η Παρουσίαση θα λάβει τη μορφή δεξίωσης προς επιλεγμένα μέλη της αυστριακής κοινωνίας και εν δυνάμει αγοραστές του οινικού και τουριστικού ελληνικού προϊόντος, περί τα 50 άτομα. Στη δεξίωση οι Οινοποιοί αλλά και οι παριστάμενοι εκπρόσωποι της Περιφέρειας θα έχουν τη δυνατότητα να προβάλουν σε διαπροσωπικό επίπεδο τις ελληνικές δυνατότητες.

Στην εκδήλωση αυτή θα συμμετάσχουν δημοσιογράφοι, θεσμικοί παράγοντες και στελέχη από την Πρεσβεία της Αυστρίας, τον ΕΟΤ και εκπρόσωποι τοπικών Φορέων.

  • Εκδήλωση ενδιαφέροντος έως και την Παρασκευή (17/2)

Οι επιχειρήσεις μέλη του Επιμελητηρίου Λακωνίας μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους,

  • αποστέλλοντας συμπληρωμένη την επισυναπτόμενη αίτηση στο e-mail: tourismos@arcadia.gr, έως και την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023,
  • με ταυτόχρονη κοινοποίηση στο Επιμελητήριο στο info@lakoniacci.gr.

Ο μέγιστος αριθμός των επιχειρήσεων, που θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ανέρχεται στους οχτώ (8).

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις