ΣΚΑΛΑ. Εναρκτήριο λάκτισμα προεκλογικής περιόδου στον Δήμο Ευρώτα!

Διακήρυξη σύμπραξης και συμπόρευσης στις επερχόμενες Δημοτικής Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου έδωσαν στη δημοσιότητα οι επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ευρώτα, Γεώργιος Μαρουδάς-«Συμμαχία Πολιτών Ευρώτα» και Δημήτρης Νταλιάνης-«Νέο Ξεκίνημα».

Το κοινό σχήμα ανοίγει διάλογο με την τοπική κοινωνία και καλεί τους Δημότες του Ευρώτα, χωρίς κομματικά πρόσημα, να συνδιαμορφώσουν «…το προγραμματικό πλαίσιο, το ψηφοδέλτιο και τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα ηγηθεί αυτής της συλλογικής προοπτικής»:

«Με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους συνδημότες μας, την δημοτική περίοδο 2019-2023 με τεκμηριωμένο λόγο αλλά και κριτική, προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στην επίλυση προβλημάτων, για το μέλλον και τη προοπτική του Δήμου Ευρώτα.

Σήμερα, ο Δήμος μας, εκπέμπει πλέον ένα μεγάλο SOS. Tα περιθώρια είναι περιορισμένα εξ αιτίας πολιτικών που ασκήθηκαν τα τελευταία έξι χρόνια .

Η συμφωνία παρατάξεων και προσώπων είναι απαραίτητη για να διασωθεί η περιοχή μας δημιουργώντας υποδομές και συνθήκες δικαίου παντού .

Κοινή διαπίστωση μας είναι, ότι η παρούσα δημοτική πλειοψηφία δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις συνθήκες της περιόδου που διανύουμε αν και υπήρχαν ευκαιρίες, όπως πολλά προγράμματα που είχαν σημαντικές χρηματοδοτήσεις.

Αντί να αξιοποιήσουν αυτές τις ευκαιρίες προτιμήθηκε η πολιτική του παλαιοκομματισμού και το δόγμα «όλα γίνονται ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΟΥ» ενισχύοντας την άποψη στους πολίτες ότι όποιος ασχολείται με τα κοινά το κάνει για το συμφέρον του, αγνοώντας κάθε διαδικασία κοινωνικού διαλόγου και λογοδοσίας

Ενώ θα περίμενε κανείς να γίνουν μελέτες και έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική θωράκιση, την ολοκληρωμένη διαχείριση των υδάτινων πόρων, την ανακύκλωση και διαλογή στην πηγή για τα απορρίμματα η δημοτική αρχή προτίμησε την πολιτική:

  • Των απ’ ευθείας αναθέσεων με κατάτμηση ομοειδών αγαθών.
  • Το θάψιμο των απορριμμάτων αντί της ενδιάμεσης διαχείρισης και της διαλογής στην πηγή
  • Από την χρηματοδότηση 12 εκ ευρώ του Α. ΤΡΊΤΣΗ τα 9 εκατ. θα πάνε την προμήθεια ρολογιών και τον τηλεέλεγχο της ύδρευσης.
  • Απέναντι στην ανάγκη διεκδίκησης από την Πολιτεία για σημαντικά έργα όπως προστασία από πλημμύρες, παράκαμψη Σκάλας -Βλαχιώτη εφάρμοσε την πολιτική της σιγής.

Η προεκλογική περίοδος ήδη ξεκίνησε και έχει έρθει η ώρα των πολιτών να αλλάξουν την υφιστάμενη αδιέξοδη πολιτική του ρουσφετιού και των «ημετέρων».

Ως αυτοδιοικητικές παρατάξεις αποφασίσαμε για σύμπραξη και κοινή κάθοδο στις ερχόμενες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 καλώντας τους συνδημότες μας, χωρίς κομματικό πρόσημο, να συνδιαμορφώσουμε το προγραμματικό πλαίσιο, το ψηφοδέλτιο και τον υποψήφιο Δήμαρχο που θα ηγηθεί αυτής της συλλογικής προοπτικής.

Με εμπιστοσύνη στη δύναμη των πολιτών, ανοίγουμε το δημοκρατικό διάλογο και δίνουμε τον λόγο στους συνδημότες μας, για την αναγέννηση και την προοπτική του Δήμου Ευρώτα.»

Οι Επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων

Γεώργιος Μαρουδάς «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΥΡΩΤΑ»

Νταλιάνης Δημήτριος «ΝΕΟ ΞΕΚΊΝΗΜΑ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις