ΣΠΑΡΤΗ. Την Διοικητή του Νοσοκομείου Σπάρτης Εύη Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας, σχετικά με την ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ότι, «ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται. Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).

Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα αδύνατη. Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς.»

Δεδομένης της μέχρι σήμερα προόδου στα τρία τεράστια έργα πνοής, από πλευράς Δημοτικής Αρχής του Δήμου Σπάρτης υπάρχει δέσμευση ότι θα πράξει ότι είναι δυνατό προς τη κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης άμεσα!

Προς τη κατεύθυνση αυτή, ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας χαιρετίζει τη διαβεβαίωση προς όλους τους Έλληνες και ιδίως τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης, της Κομοτηνής και της Σπάρτης, του Υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής ότι θα κατασκευαστούν οι νοσοκομειακές μονάδες σε αυτές τις περιοχές με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Ο κ. Υπουργός τόνισε (χωρίς όμως να δώσει περισσότερα στοιχεία), ότι, «δεν πρόκειται να υπάρξει κανένα πρόβλημα ως προς την εκτέλεση των έργων και αυτά θα ολοκληρωθούν κανονικά, και ότι δεν τίθεται κανένα θέμα αλλαγής του χρονοδιαγράμματος ούτε θέμα μη ολοκλήρωσης του έργου.»

Ο Πέτρος Δούκας καλεί το Κράτος να συνδράμει άμεσα το ΙΣΝ με διαφόρους εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης, ώστε να καλυφθεί η διαφορά μεταξύ των αρχικών εκτιμήσεων του κόστους κατασκευής και των προσφορών που κατέθεσαν οι κατασκευαστικές εταιρείες, και να μην χαθεί ούτε μια μέρα εργασίας σε αυτά!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις