Γράφει ο Σταύρος Αραχωβίτης

Μεγάλη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία το «ναυάγιο» της δωρεάς του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» για την κατασκευή του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης, καθώς και δύο ακόμη νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη Β. Ελλάδα.

Γνώριζε η Κυβέρνηση για αυτό το αδιέξοδο; Και σκοπεύει άραγε, έστω και εκ των υστέρων, να αναλάβει πρωτοβουλία για την διασφάλιση της υλοποίησης της σύμβασης του ΙΣΝ με το Ελληνικό Δημόσιο;

  • Φαίνεται ότι το μόνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν να αλλάξει το νομικό καθεστώς των νέων νοσοκομείων (από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ) και να «εργαλειοποιήσει» τη δωρεά του ΙΣΝ για να προωθήσει τη στρατηγική των ΣΔΙΤ στην Υγεία αλλά και για λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης στις τοπικές κοινωνίες.

Για την πορεία των έργων, την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, τα προβλήματα στις διαγωνιστικές διαδικασίες, ούτε κουβέντα! Ακόμα και τώρα, η κοινωνία ενημερώθηκε για την αποτυχία του διαγωνισμού όχι από κυβέρνηση αλλά από το Ίδρυμα!

Περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας και κυρίως πολιτική δέσμευση ότι τα έργα θα δρομολογηθούν και θα προχωρήσουν κανονικά.

Θα επιδιώξουμε άμεση συνάντηση με το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος από κοινού με τους συναδέλφους των άλλων περιοχών και τον πρώην υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις