ΠΑΤΡΑ. Στην πολύκροτη υπόθεση των αιφνίδιων θανάτων των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, για τους οποίους κατηγορείται η 34χρονη μητέρα τους Ρούλα Πισπιρίγκου, αναφέρθηκε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, μιλώντας το πρωί της Κυριακής (19.02.2023) στην ΕΡΤ.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα εξελιχθεί μετά από όλες τις μαρτυρίες και ουσιαστικά οι άνθρωποι, οι οποίοι καλούνται να κρίνουνε προφανώς από ότι φαίνεται θα έχουνε και περαιτέρω στοιχεία και, ευτυχώς, θα έλεγα θα έχουν και περαιτέρω στοιχεία από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις» είπε αρχικά ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων, αναφερόμενος στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας και της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συγκεκριμένη υπόθεση θα εξελιχθεί μετά από όλες τις μαρτυρίες και ουσιαστικά οι άνθρωποι, οι οποίοι καλούνται να κρίνουνε προφανώς από ότι φαίνεται θα έχουνε και περαιτέρω στοιχεία και, ευτυχώς, θα έλεγα θα έχουν και περαιτέρω στοιχεία από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις», πρόσθεσε.

Και συνέχισε: «Πρέπει να πούμε όμως με αφορμή την συγκεκριμένη υπόθεση ότι όντως είναι τουλάχιστον προβληματικό, για να μην χρησιμοποιήσω άλλη πιο σκληρή έκφραση, ένας ιατροδικαστής να λέει τρεις αιτίες θανάτου για το ίδιο περιστατικό. Είναι κάτι το οποίο θα σας έλεγα δεν βοηθάει στο να κρατάμε ως επιστήμονες μια αξιοπιστία. Γιατί μιλάμε ο ίδιος άνθρωπος, με τα ίδια δεδομένα ουσιαστικά να λέει άλλα την πρώτη φορά, αλλά την δεύτερη, άλλα την τρίτη και πιθανά άλλα την τέταρτη».

Ερωτηθείς για τον αν επιμένει στην θέση του ότι η ποσότητα κεταμίνης που βρέθηκε στην μικρή Τζωρτζίνα, θα μπορούσε να είναι να είναι θανατηφόρα απάντησε: «Να ξεκαθαρίσουμε ότι εμείς που συμμετέχουμε στον δημόσιο διάλογο γνωρίζουμε κάποια δεδομένα, ένα αριθμητικό δεδομένο. Αυτό ήταν γνωστό, εξαρχής μέχρι και σήμερα. Νομίζω ότι έχετε δει στον δημόσιο διάλογο πάλι μια σειρά συναδέλφων πάλι, θα σας έλεγα η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων, και εδώ κρατήστε το. Το περίεργο είναι ότι συμφωνούμε όλοι οι συνάδελφοι που δεν συμμετέχουμε στην υπόθεση. Συμφωνούμε λοιπόν ότι αυτή η δόση είναι θανατηφόρα. Συμφωνούμε απόλυτα μάλιστα με τον άνθρωπο που έχει χειριστεί την υπόθεση και είναι ο ιατροδικαστής, ο οποίος έχει κάνει τη νεκροψία-νεκροτομή στο τρίτο παιδί. Τώρα από εκεί και πέρα, όποια άλλη άποψη έχει ακουστεί, ειδικά το τελευταίο διάστημα, προφανώς αυτή θα κριθεί στο δικαστήριο και φαντάζομαι ότι συνάδελφοι που υποστηρίζουν το αντίθετο θα έχουνε την εμπειρία, την βιβλιογραφία και τα δεδομένα όλα για να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις