ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Δημοπρατήθηκε από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας το έργο «Αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Δ.Δ. Λαχίου Νεάπολης», με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου να αγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Η μελέτη προβλέπει την αντικατάσταση και ενίσχυση του δικτύου διανομής πόσιμου ύδατος στο Λάχι, με ορθολογική επιλογή διαμέτρων και υλικού που δεν εγκυμονεί πλέον κινδύνους για την δημόσια υγεία και εξασφαλίζει παράλληλα στεγανότητα και λιγότερες διαρροές. Οι εργασίες αποσκοπούν στην αντικατάσταση όλων των παλιών αγωγών του δικτύου από αμίαντο με νέους αγωγούς καθώς και τοπικές επεκτάσεις του δικτύου. Επιπλέον, με την πρόβλεψη κατάλληλων συσκευών ελέγχου εξασφαλίζεται η εύρυθμη λειτουργία και συντήρηση του νέου δικτύου.

Η αντιπεριφερειάρχης κ. Τζανετέα εκφράζοντας την ικανοποίηση της για την δημοπράτηση του έργου ύδρευσης Λαχίου δήλωσε ότι «συνεχίζουμε την προσπάθεια βελτίωσης των υποδομών στην περιοχή της Νεάπολης», ενώ ευχαρίστησε το Δήμο Μονεμβασίας και τον Δήμαρχο κ. Η. Τριχείλη για την από κοινού προσπάθεια προκειμένου να υλοποιήσουν ένα έργο ζωτικής σημασίας για τους κατοίκους της περιοχής.