ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Το δικό της Γολγοθά ανεβαίνει η αναδοχή μητέρα μίας 27χρονης ΑΜΕΑ με σοβαρό ψυχοσωματικό νόσημα στον Άμμο Μεσσηνίας.

Όπως καταγγέλλει στο ereportaz.gr η κ. Σοφία Νινιού η πολιτεία κωφεύει στις αλλεπάλληλλες εκκλήσεις που απευθύνει για βοήθεια. Μέσα σε όλα τα άλλα ήρθε να προστεθεί και η τελευταία απόφαση του υπουργείου υγείας να αντικαταστήσει με γενόσημα τα φάρμακα που παίρνει το κορίτσι. «Από 11 χρονών το παιδί παίρνει τα συγκεκριμένα αυτά φάρμακα και τώρα είναι 28», αναφέρει η μητέρα του.

messinia-se-apognosi-anadochi-mitera-27chronis.jpg
Σε απόγνωση ανάδοχη μητέρα 27χρονης με ψυχιατρικό πρόβλημα

«Από το νοσοκομείο της Καλαμάτας μας είπαν ότι δεν θα μας ξαναδώσουν τα φάρμακα που παίρνει το παιδί και θα έπρεπε να πάρουμε γενόσημα τα οποία όμως έχουν παρενέργειες στο κορίτσι το οποίο μετατρέπεται σε θηρίο ανήμερο. Δεν το δέχεται ο οργανισμός της, το δοκιμάσαμε πολλές φορές» προσθέτει. Όπως είπε η τελευταία φορά που της έδωσαν τα φάρμακα ήταν τον Αύγουστο. Η ανάδοχη μητέρα επισημαίνει ακόμα ότι οι δυσμενείς επιτπώσεις των γενόσημων φαίνονται και στις εξετάσεις αίματος της 28χρονης ΑΜΕΑ. «Η φεριτίνη της π.χ. έχει μειωθεί δραματικά» τονίζει η κ. Νινιού. «Αλίμονο σε μας. Αναρωτιέμαι, ο κ. υπουργός υγείας γιατί το κάνει αυτό; Ρώτησε αν εμένα το παιδί μου μπορεί να πάρει γενόσημο; Πρέπει δηλαδή να πεθάνει το παιδί μου για να μας δώσει σημασία το Υπουργείο;

i-28xroni-marianna.jpg
Η 28χρονη Μαριάννα

Η κ. Νινιού είπε στο ereportaz.gr ακόμα ότι από το φαρμακείο του νοσοκομείου τους εξυπηρέτησαν όσο μπορούσαν: «Κάνουν ότι μπορούν οι άνθρωποι, μας έδωσαν και παράταση και πήραμε λίγο ακόμα τα φάρμακα. Τώρα όμως τίποτε, όχι μόνο σε μας, σε κανέναν.

Τα προβλήματα όμως δεν σταματούν εκεί. Το κορίτσι είναι αναγκασμένο να μένει μέσα συνεχώς καθώς δεν υπάρχει κάποιος να τη βοηθήσει να πάει έστω μία βόλτα: «Λόγω της κατάστασης της κάνει ανεξέλεγκτες κινήσεις με χέρια και πόδια και δεν μπορούμε να την κάνουμε καλά χωρίς κάποια βοήθεια. Έχουμε ζητήσει να μας δώσουν έναν άνθρωπο να το βγάλουμε έξω στον κήπο, να κάνει μία προσαρμογή αλλά ξέρετε τι κάνανε; Η κοινωνική τους υπηρεσία μας ενέκρινε να έρχεται μία κοινωνική λειτουργός στο σπίτι μία ώρα την εβδομάδα. Ερχόταν κάθε Δευτέρα και της έκανε παρέα. Λόγω covid δεν δεχόμασταν ανθρώπους. Μετά από έναν χρόνο αποφάσισαν ότι πρέπει να σταματήσουνε διότι μεσολάβησαν και άλλα θέματα με το Υπουργείο με την κυρία Μιχαηλίδου. Την ενημερώσαμε και της στείλαμε και ένα εξώδικο ότι χρειαζόμαστε βοήθεια, γιατί δεν πάει άλλο.»

Εξώδικο που έστειλαν οι ανάδοχοι γονείς της Μαριάννας

«Επειδή το παιδί είναι κλειδωμένο μέσα συνέχεια θα πρέπει να παίρνει και άλλα φάρμακα συνεχώς. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα» τονίζει η κ. Νινιού. «Έχω κάθε καλή πρόθεση να βοηθήσουμε το παιδί μας αλλά ας μας βοηθήσουν και μας τώρα γιατί θα μας αναγκάσουν να το δώσουμε σε Δομή. Ο σύζυγος μου παίρνει 850 ευρώ το μήνα, πώς θα ζήσω εγώ τώρα που θα πρέπει να πληρώνω και 110 ευρώ τα φάρμακα; Γιατί δεν κάνουν μια εξαίρεση; Θα πέσει έξω το κράτος;» τονίζει η κ. Νινιού.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις