ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Όπως αναφέρθηκε, αρμοδίως, ξεκίνησε την Τετάρτη (1/3), στη μονάδα της Παλαιόχουνης, η πλήρης διαχείριση των απορριμμάτων· πρόκειται για την πρώτη από τις 3 μονάδες που προβλέπει η ΣΔΙΤ για την κεντρική διαχείριση των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

  • 50 τόνοι σκουπιδιών από τον Δήμο Τρίπολης

Από την Περιφερειακή Αρχή, προσθέτουν ότι «…σε πλήρη διαχείριση οδηγήθηκαν 50 τόνοι απορριμμάτων από τον Δήμο Τρίπολης, ενώ σταδιακά η ποσότητα στην οποία εφαρμόζεται η πλήρης διαχείριση θα αυξάνεται».

  • Και σ’ αυτή την ιστορία, μπήκε κι η Αστυνομία…

Στο μεταξύ, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου κοινοποιήθηκε προς όλες τις Περιφερειακές Ενότητες το έγγραφο που κοινοποίησε πρόσφατα η Διεύθυνση Αστυνομίας Κορινθίας προς τους δήμους της συγκεκριμένης Π.Ε. αλλά και προς τις Εισαγγελικές και Αστυνομικές Αρχές, σχετικά με καταγγελία για απόθεση απορριμμάτων σε ανενεργούς ΧΑΔΑ ή σε περιοχές που έχουν δημιουργηθεί νέοι παράνομοι χώροι τέτοιου είδους.

«Δεδομένου ότι από τις 8 Αυγούστου 2022 έχει ξεκινήσει η λειτουργία του ΣΜΑ Σπαθοβουνίου, όλοι οι δήμοι της Π.Ε. Κορινθίας είναι υποχρεωμένοι να μεταφέρουν τα αστικά απορρίμματα στον συγκεκριμένο χώρο, όπου μεταφορτώνονται για να μεταφερθούν στη μονάδα διαχείρισης», σημειώνεται στο έγγραφο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κορινθίας.

Το έγγραφο καλεί τις κατά τόπους αστυνομικές Αρχές να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους, σε συνεργασία με τους Δήμους της κάθε περιοχής.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις