ΦΙΛΙΑΤΡΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ με παρέμβαση της αναδεικνύει το θέμα της αντίθεσης ανάμεσα σε τοπική κοινωνία και περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με την ανάπλασης της πλατείας Φιλιατρών.

Συγκεκριμένα: «Στη συνεδρίαση της 28ης Φλεβάρη 2023 του Πε.Συ. Πελοποννήσου συζητήθηκε το θέμα της ανάπλασης πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών για ακόμη μια φορά. Μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση αναδείχθηκαν οι παλινωδίες της περιφερειακής αρχής, οι αντιφάσεις και τελικά η αντίθεσή της με την τοπική κοινωνία. Όλα τα προηγούμενα δημιούργησαν μεγάλο αίσθημα οργής και αγανάκτησης στους παρευρισκόμενους αντιπροσώπους της τοπικής κοινωνίας των Φιλιατρών. Αναφέρουμε δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα των αντιφατικών δηλώσεων του Περιφερειάρχη: α) Δεν έχει υπογράψει ακόμα τη δανειακή σύμβαση για έργα που αφορούν το χρηματοδοτικό πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης που διαψεύδεται με το από 1/12/2022 Δελτίο Τύπου της Περιφερειακής αρχής Πελοποννήσου σύμφωνα με το οποίο υπέγραψε δάνειο με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων για την εκταμίευση του μισού ποσού. β) Δεν υπάρχει ακόμα η νέα μελέτη ανάπλασης της πλατείας Καποδιστρίου Φιλιατρών, ενώ στο από 31/01/2013 πάλι Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας με θέμα τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο ίδιος με τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων κι αφού συζητήθηκαν τα 4 έργα που χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Α. Τρίτσης (ένα εκ των οποίων είναι και η ανάπλαση πλατείας Καποδιστρίου), επεσήμανε ότι η δημοπράτησή τους θα πρέπει να γίνει πριν το Πάσχα. Αυτό εάν ισχύει, από μόνο του προϋποθέτει ότι η μελέτη του έργου είναι ώριμη και οι διαδικασίες προχωρούν, ερήμην βέβαια των Φιλιατρινών.

Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ενώ κατά τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο υπάρχει χρόνος για νέα μελέτη για την ανάπλαση της πλατείας με 100.000 € μάλιστα, δεν υπάρχει χρόνος για μελέτη των έργων που προτείνει, θέλει και χρειάζεται η τοπική κοινωνία μέσω της ομόφωνης απόφασης του τοπικού συμβουλίου. Από τα ανωτέρω δεν μπορούμε παρά να συμπεράνουμε ότι όπως λέει ο λαός κάποιοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί. Το σίγουρο είναι ότι με το να καθησυχάζουν από την μια και ταυτόχρονα να προχωρούν αντίθετα με τη βούληση του λαού και της τοπικής κοινωνίας, συνηγορούν στην καταστροφή της ιστορικής πλατείας των Φιλιατρών και αρνούνται την χρηματοδότηση και άλλων αναγκαίων κι αναπτυξιακών έργων για τα Φιλιατρά που θέλει και απαιτεί η τοπική κοινωνία.

Ερωτηματικά προκάλεσε στο τέλος της συνεδρίασης η στάση της παράταξης του ΚΚΕ, διότι παρότι συνυπέγραψε ώστε να μπει το θέμα αυτό ως έκτακτο, στην πορεία κατέθεσε δική του πρόταση. Αυτό, το εκμεταλλεύτηκε η περιφερειακή αρχή και μετά από μια ψηφοφορία παρωδία με παρατράγουδα, λόγω προβλημάτων της τηλεδιάσκεψης καθώς και της επιλεκτικότητας του προεδρείου στην καταμέτρηση, η ψηφοφορία δεν είχε το επιθυμητό αποτέλεσμα για του παρευρισκόμενους Φιλιατρινούς. Καταγγέλλουμε ότι παρότι καταθέσαμε ένσταση για επανάληψη της ψηφοφορίας και αίτημα για ονομαστική, ο πρόεδρος αρνήθηκε κατά παράβαση και του κανονισμού. Έτσι, οι αποστάτες δεξιοί της παράταξης Τατούλη, χέρι, χέρι με τους φασίστες και τους δεξιούς της παράταξης του Νίκα, ψήφισαν για ακόμη μια φορά απέναντι στη διάθεση και το συμφέρον της τοπικής κοινωνίας των Φιλιατρών.

  • ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΗΛΩΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΟΥ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ
  • Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ
  • ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΑΣ ΜΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΦΟΡΟ ΜΕΣΟ
  • ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΖΩΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗ ΛΑΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΙΝΩΝ»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις