ΛΑΚΩΝΙΑ. Με τον πολιτικό σχεδιασμό της κυβέρνησης να έχει πλήρως ανατραπεί και όλους τους συνεργάτες του πρωθυπουργού να ομολογούν ότι ο χρόνος των εκλογών πάει πιο πίσω, ακόμα και αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης τους έχει πει ότι θα τους ενημερώσει για την απόφασή του σε λίγες μέρες, η καθημερινότητα στην κυβερνητική έδρα θυμίζει ένα war room με αλλεπάλληλες εσωτερικές συσκέψεις. Μια τέτοια θα είναι και η σημερινή μέρα, με τον πρωθυπουργό να έχει ακυρώσει, ουσιαστικά, όλο το πρόγραμμά του και να αναλαμβάνει ad hoc πρωτοβουλίες, όπως έκανε χθες με την επιστολή του στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο ή το τηλεφώνημα στην πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν ζητώντας τεχνική συνδρομή για τους σιδηροδρόμους από την Ευρώπη.

Στο υπουργικό συμβούλιο την Πέμπτη, με βασικό θέμα τις εξελίξεις μετά την τραγωδία. Ο κ. ο κ. Μητσοτάκης θα δώσει το στίγμα του για τυχόν νέες πρωτοβουλίες, ενώ ο κ. Γεραπετρίτης θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης για τα όσα έχουν γίνει ως εκείνη την ώρα. Και, βεβαίως, μετά θα ακολουθήσει μια ανοιχτή, αλλά δύσκολη συζήτηση και για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης, η οποία, όσο ξεπερνά το αρχικό μούδιασμα, θα επιχειρήσει να ξαναβρεί βηματισμό. Οι εκλογές φαίνεται να μεταφέρονται τον Μαίο.

Στη Λακωνία τα στελέχη της ΝΔ τελούν εν αναμονή. Αναβλήθηκε κομματική εκδήλωση ενώ οι φερόμενοι ως υποψήφιοι παρακολουθούν με προσοχή τις εξελίξεις.

Η Μαρία Φραγκή, που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι το νέο πρόσωπο που θα ενισχύσει το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στη Λακωνία, είναι μεν παρούσα, αναπτύσσει την στρατηγική της αλλά αναμένει τις αποφάσεις του κόμματος και του προέδρου τόσο σε σχέση με τα επίκαιρα μείζονα ζητήματα της χώρας όσο και με το θέμα των εκλογών.

Μάλιστα σε στενό κύκλο συνεργατών της φέρεται να τόνισε με νόημα ότι «τα θέματα και ζητήματα της Λακωνίας τα γνωρίζουμε, τα έχουμε ιεραρχήσει και κωδικοποιήσει, εμπλουτίζουμε συνεχώς τα δεδομένα, ακούμε τους πολίτες, ώστε την σωστή ώρα να τα θέσουμε όταν, όπως και όπου πρέπει. Τώρα όμως προέχουν η χώρα και τα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο σε πολιτικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο».

Κατά πληροφορίες η κ. Μαρία Φραγκή, με την ανακοίνωση της ημέρας διεξαγωγής των εκλογών αλλά και του ψηφοδελτίου της Λακωνίας θα εγκαινιάσει το εκλογικό της γραφείο στην Κ. Παλαιολόγου στη Σπάρτη.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις