ΜΕΣΣΗΝΙΑ. Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για το έργο-ΣΔΙΤ για τονοδικό άξονα Καλαμάτα-Πύλος-Μεθώνη, καθώς με απόφαση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εγκρίθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η αποστολή της σύμβασης στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το έργο θα αναλάβει το σχήμα ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ-ΙΝΤΡΑΚΑΤ ενώ η διάρκεια υλοποίησης του έχει οριστεί σε 30 χρόνια, τέσσερα εκ των οποίων αφορούν την περίοδο κατασκευής. Το κόστος του έργου με τον αναλογούντα ΦΠΑ στο σύνολο της περιόδου εκτιμήθηκε σε 312,23 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο οδικό έργο στη νότια Πελοπόννησο μήκους 49 χιλιομέτρων και έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ως τμήμα του Δευτερεύοντος Εθνικού Δικτύου της χώρας.

Σημειώνεται ότι, το έργο περιλαμβάνει:

-Τη βελτίωση και αναβάθμιση περίπου 20 χλμ υφιστάμενων οδών,
-Την κατασκευή νέας αρτηρίας σε ένα μήκος περίπου 30 χλμ,
-Την προσαρμογή και βελτίωση 7 χλμ κάθετου οδικού δικτύου,
-Την κατασκευή νέου παράπλευρου οδικού δικτύου 40 χλμ,
-Την κατασκευή 12 γεφυρών
-Πολλά συνοδευτικά τεχνικά έργα όπως ισόπεδους κόμβους, υδραυλικά έργα, τοίχους αντιστήριξης κ.α.
-Κατασκευή 15 χλμ. τοπικών οδών πρόσβασης.

Τα έργα που θα γίνουν θα αναβαθμίσουν τον υφιστάμενο άξονα σε ταχείας κυκλοφορίας ανεβάζοντας τα επίπεδα οδικής ασφάλειας, μειώνοντας τους απαιτούμενους χρόνους και θα βοηθήσουν στην περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής.

Να σημειωθεί ότι ο δρόμος θα ξεκινάει από τον κόμβο Ζαφείρη στο Ασπρόχωμα και θα φθάνει έως τη Μεθώνη, αλλά δεν θα περιλαμβάνει την παράκαμψη της Πύλου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις