ΣΠΑΡΤΗ. Απάντηση σε σχόλιο του Notospress δίνει ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας. Είναι η πρώτη απάντηση σε 100 περίπου ερωτήματα που έχουμε θέσει αλλά δεν έχουν απαντηθεί. Αφορά στο αεροδρόμιο Σπάρτης.

«Ο Δήμος Σπάρτης, κατά το πρώτο δωδεκάμηνο εκμίσθωσης του αεροδρομίου, λόγω των δαπανών για την αναμόρφωση και τον εξωραϊσμό του αεροδρομίου, όπως προβλέπει η συμφωνία, δεν θα καταβάλει το ελάχιστο εγγυημένο ετήσιο μίσθωμα!

Η καταβολή του μισθώματος των 5.000 ευρώ / μήνα, ήτοι 60.000 ευρώ σε ετήσια βάση (δηλ. μόνο 0,277% ετησίως επί της κατασκευαστικής αξίας του αεροδρομίου), προς το Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας θα ξεκινήσει, μετά την πάροδο του πρώτου δωδεκαμήνου από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης παραχώρησης».

Αυτό σημαίνει ότι κάθε μήνας που παρέρχεται (χάνεται) χωρίς να γίνεται εργασία αναμόρφωσης και εξωραϊσμού μετράει εις βάρος του δήμου Σπάρτης που πρέπει να προλάβει μέσα στο 11μηνο να ολοκληρώσει τις εργασίες του. Κάθε εργασία πέραν του 12μηνου θα επιβαρύνει εξ ολοκλήρου τον δήμο ενώ ήδη θα καταβάλει ενοίκιο. Επειδή λοιπόν ο δήμος Σπάρτης έχει αποδείξει ότι τα έργα που αναλαμβάνει είτε σταματούν είτε καθυστερούν, ΜΜΕ και δημότες έχουν κάθε λόγο να ανησυχούν για το μέλλον του αεροδρομίου.

Άλλωστε η σπουδή με την οποία ο δήμαρχος Σπάρτης πίεσε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις διαδικασίες του αεροδρομίου δεν συνάδουν με την απάθεια που φαίνεται να υπάρχει σήμερα. Εκτός και αν είναι και αυτό μέρος κάποιου σχεδίου… από αυτά που ελάχιστοι κατανοούν.

Για την ενημέρωση του δημάρχου Σπάρτης, που επί 3 χρόνια δεν γνωρίζει καν ποιοι είναι οι δημοσιογράφοι στην πόλη στην οποία είναι δήμαρχος, να σημειώσουμε ότι το Notospress, στο οποίο απευθύνεται υποτιμητικά, διαθέτει 4 δημοσιογράφους - συντάκτες και οκτώ συνολικά συνεργάτες, κανέναν δε δημοσιολόγο με ταπεινά κίνητρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις