ΣΠΑΡΤΗ. Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους Σπαρτιάτες το πρωί της Δευτέρας. Το σκάμα του έργου ανάπλασης στην Παλαιολόγου ήταν φυτεμένο με λαχανικά αφού απ’ ότι φαίνεται το έργο θα αργήσει να μπει σε σειρά.

Πρόκειται για πρωτοβουλία πολιτών που συμφώνησαν με τον δήμο να φυτέψουν ανεπτυγμένα μαρούλια στην βόρεια πλευρά και ντοματίνια στην νότια προκειμένου να υπάρχει και όμορφη εικόνα αλλά και όφελος αφού κάθε πολίτης μπορεί με την ταυτότητά του και μόνον (που βεβαιώνει την μόνιμη κατοικία) να κόβει καθημερινά όσα έχει ανάγκη για κατ’ οίκον κατανάλωση. Απαγορεύεται η συγκομιδή από επαγγελματίες της Εστίασης όχι μόνον γιατί άσκησαν κριτική στον δήμο αλλά γιατί δεν παρείχαν την απαραίτητη άρδευση που τους ζητήθηκε. Η ΔΕΥΑΣ έδωσε και πάλι τη λύση αρδεύοντας την Παλαιολόγου καθημερινά.

Να πούμε ότι υπήρξε διαφωνία ανάμεσα στους πολίτες διότι κάποιοι επέμεναν να φυτευτούν και αγγουράκια, ωστόσο θεωρήθηκε ειρωνική προσέγγιση κι έτσι κατέληξαν στα ντοματίνια που έχουν και κάποιον χρωματικό συμβολισμό που παραπέμπει στην πατρότητα του έργου.

Δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό αν ο δήμαρχος Πέτρος Δούκας επισκέφθηκε το μποστάνι της Παλαιολόγου αλλά θεωρείται βέβαιον ότι δεν θα αφήσει ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία να το αναδείξει ως μοναδικό οιωνό γαστρονομικής έκρηξης στη Σπάρτη.
Το κείμενο είναι προϊόν μυθοπλασίας

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις