ΛΑΚΩΝΙΑ. Ανακοίνωση εξέδωσε η ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, με αφορμή το τραγικό περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκου – μιας 13χρονης κοπέλας από την Ανατ. Μάνη που έμεινε έγκυος και στα τέλη του 2022 γέννησε το παιδί του βιαστή της, όπως υποστηρίζει, σε μαιευτήριο της Αθήνας…!

  • Ασπίδα προστασίας

Το ΚΚΕ καλεί «.. όλους και όλες να υψώσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά και κάθε οικογένεια που υποφέρει, μετατρέποντας την οργή μας σε δύναμη ανατροπής. Για να μπορεί κάθε παιδί να ζει μια ζωή απαλλαγμένη από τη βία και την κακοποίηση»:

Η αποκάλυψη άλλου ενός αποτρόπαιου εγκλήματος βιασμού σε βάρος ανήλικου κοριτσιού στην Αν. Μάνη είναι μια ακόμη απόδειξη της σήψης της εκμεταλλευτικής κοινωνίας.

Ένα σάπιο οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό υπόβαθρο, πάνω στο οποίο φυτρώνουν, ο ατομισμός, ο ανταγωνισμός, η αλαζονεία, η υποτίμηση της προσωπικότητας του ανθρώπου, ακόμα και της ίδιας της ζωής του.

Αυτές οι σάπιες, φθαρμένες αξίες αναπαράγονται στην «αρένα» της καπιταλιστικής κοινωνίας.

Γίνονται τρόπος ζωής μέσα στο σχολείο, στο πανεπιστήμιο, στον χώρο δουλειάς, αλλά και από τα ΜΜΕ και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, διαμορφώνοντας μαζικά πρότυπα αντίστοιχων διαπροσωπικών - ερωτικών σχέσεων.

Αυτό είναι το έδαφος που διευκολύνει - μαζί με άλλους παράγοντες - τη διαμόρφωση τέτοιων ατομικών συνειδήσεων και προσωπικοτήτων, ικανών να πράξουν αποτρόπαιες εγκληματικές πράξεις!

Ακόμα πιο ύπουλη είναι η προσπάθεια όλων όσων κυβέρνησαν και κυβερνούν, να αποκρύψουν τις κύριες ευθύνες του κράτους για την έλλειψη μέτρων προστασίας των παιδιών, διαχέοντάς τες γενικά κι αφηρημένα στην κάθε οικογένεια ή σε όλη την κοινωνία.

Από τη μια έχουμε ένα «επιτελικό κράτος», το οποίο δήθεν εξασφαλίζει την «ανάπτυξη για όλους» που είναι ικανό να φακελώνει τους πάντες, να καταστείλει αγώνες εργαζομένων, να δίνει εκατομμύρια για τους εξοπλισμούς του ΝΑΤΟ, αλλά επιλεκτικά ανίκανο να προστατέψει τα παιδία μας.

Δεν συμβιβαζόμαστε τα παιδιά μας να μένουν απροστάτευτα απέναντι σε τέτοιες εγκληματικές πράξεις.

Τώρα χρειάζεται να δυναμώσει ο αγώνας ώστε να αναπτυχθεί το αναγκαίο δίκτυο κρατικών, δωρεάν κοινωνικών υπηρεσιών με επίκεντρο την πρόληψη.

  • Να προχωρήσουν ενημερωτικά προγράμματα στα σχολεία από επιστημονικούς κρατικούς φορείς για το φαινόμενο της βίας και της σεξουαλικής παρενόχλησης.
  • Καλούμε όλους και όλες να υψώσουμε ασπίδα προστασίας για τα παιδιά και κάθε οικογένεια που υποφέρει, μετατρέποντας την οργή μας σε δύναμη ανατροπής. Για να μπορεί κάθε παιδί να ζει μια ζωή απαλλαγμένη από τη βία και την κακοποίηση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις