ΑΡΚΑΔΙΑ. Το Δίκτυο Φορέων και Πολιτών Πελοποννήσου προσκαλεί στην εκδήλωση που συνδιοργανώνει με τα μέλη του, συλλόγους, συλλογικότητες, επιχειρήσεις, πολίτες, τοπικούς και περιφερειακούς φορείς με θέμα: «Η εγκατάσταση βαρέως τύπου βιομηχανικών ΑΠΕ στο Μαίναλο και την ευρύτερη Πελοπόννησο, και οι επιπτώσεις τους στην τοπική οικονομία και κοινωνία»

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης στις 1 Απριλίου και ώρα 5 μ.μ. και έχει ως σκοπό την ενημέρωση του κόσμου της Αρκαδίας, της Πελοποννήσου και της Ελλάδας γενικότερα για τις επιπτώσεις της ανάπτυξης των ΑΠΕ στην τοπική οικονομία και κοινωνία, στο περιβάλλον και στην ενεργειακή κρίση.

Θα μιλήσουν:

Μαρία Καραμανώφ - Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιώσιμης Ανάπτυξης, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας ε.τ.: «Οι πρόσφατες νομοθετικές εξελίξεις για τις ΑΠΕ στο εθνικό και ενωσιακό δίκαιο»

Βασίλης Λύκος - Αναλυτής. Βιολόγος - Διδάκτωρ Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης: «Η Διαχείριση των φυσικών μονοπωλίων στην Ελλάδα»

Άκης Παπασαράντης - Εκπρόσωπος του Πανελλαδικού Δικτύου Συλλογικοτήτων για την Ενέργεια, Μέλος της Κίνησης για την Προστασία των Νησίδων: «Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά βιομηχανικού τύπου: Ψευδο-σύμβολα μετάβασης σε πράσινη φθηνή ενέργεια»

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Κωνσταντίνος Μαρινάκος, επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, Πρόεδρος Τουριστικού Οργανισμού Πελοποννήσου, ο οποίος θα κάνει και μια τοποθέτηση σχετικά με τις επιπτώσεις των βιομηχανικών ΑΠΕ στην ήπια τουριστική ανάπτυξη.

Μετά το πέρας των ομιλιών θα ακολουθήσει συζήτηση όπου όποιος θέλει μπορεί να θέσει τα ερωτήματά ή τους προβληματισμούς του απευθείας στους ομιλητές.

Συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Τρίπολης, ο Τουριστικός Οργανισμός Πελοποννήσου, ο ΕΟΣ Τρίπολης, ο Αναρριχητικός - Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου, το SOS Μαίναλο, το Δίκτυο Προστασίας Ζήρειας, το Τrekking Hellas Αρκαδίας, η Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας, ο Ανοιχτός Επιχειρηματικός Φορέας Πελοποννήσου και το Ανοιχτό Δίκτυο.

Πηγή εικόνας: Από τη ζωγράφο Ελένη Παπαγιαννοπούλου η δημιουργία της για την Ημέρα των Βουνών.

Πληροφορίες:

dfkpp.anoixtodiktyo.gr/#EKDILOSI

dfkpp.anoixtodiktyo.gr/#OMILITES

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις