ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Ικανοποιητική κρίθηκε η πορεία του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020, το οποίο θα κλείσει με πλήρη απορροφησιμότητα, όπως επισημάνθηκε στη σύσκεψη που έγινε στην Περιφέρεια την Παρασκευή 31 Μαρτίου, υπο τον γ.γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

“Το ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014 – 2020 βρίσκεται πάνω από τον μέσο όρο απορρόφησης των ευρωπαϊκών προγραμμάτων στην Ελλάδα” σημείωσε μεταξύ άλλων, ο γ.γ. του υπουργείου Δ. Σκάλκος, σε δηλώσεις που έκανε μετά την σύσκεψη.

Ο γ.γ. του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων Δ. Σκάλκος σημείωσε ότι στόχος της σύσκεψης αποτέλεσε κυρίως η επιδίωξη για ομαλή μετάβαση από το απερχόμενο στο νέο ΕΣΠΑ και η συζήτηση για τις ευκαιρίες που δημιουργούνται στη νέα προγραμματική περίοδο -“είτε ως προς την αντιπλημμυρική θωράκιση, είτε ως προς την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να καταστούν εξωστρεφείς, δυναμικές και καινοτόμες, είτε ως προς τις σημαντικές υποδομές όπως οδικά, λιμενικά και λοιπά έργα, είτε ως προς την ποιότητα του πόσιμου νερού, είτε ως προς την διαχείριση λυμάτων, απορριμμάτων”.

Πρόσθεσε ότι η χώρα μας είναι από τις πλέον ωφελούμενες στην κατανομή των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με αποτέλεσμα και το σύνολο των Περιφερειών της χώρας μας να είναι πολλαπλά ωφελούμενο -“σε απόλυτους αριθμούς, μετά από τη σχετική απόφαση της κυβέρνησης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι από τις ευνοημένες στην κατανομή των πιστώσεων του νέου ΕΣΠΑ” δήλωσε ο Δ. Σκάλκος, χαρακτηρίζοντας “ποιοτικό” το ήδη εγκεκριμένο νέο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με αυξημένη χρηματοδότηση και τονίζοντας ότι “είναι σημαντικό ωστόσο όλα αυτά τα κονδύλια να προωθούν έργα υψηλής προστιθέμενης αξίας που αλλάζουν το πρόσωπο της Περιφέρειας, που δίνουν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες στους πολίτες της”.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις