ΛΑΚΩΝΙΑ. Ο γ.γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δ. Παπαγιαννίδης Γ.Γ. ενημέρωσε σήμερα τους Λάκωνες για την πορεία δημοπράτησης του έργου κατασκευής του Φράγματος (Οινούντα) Κελεφίνας. Το έργο αφορά στην κατασκευή αρδευτικού χωμάτινου φράγματος ύψους 51 μέτρων επί του ποταμού Οινούντα και όγκου ταμιευτήρα 15.000.000 μ3 περίπου, σε θέση, 11,0 χλμ ΒΑ της Σπάρτης, με σκοπό την κάλυψη των αναγκών άρδευσης της κατάντη πεδιάδας εκτάσεως περίπου 28.000 στρ., όπου οι ετήσιες ανάγκες σε νερό άρδευσης για την εξυπηρέτηση της κατάντη πεδιάδας, έχουν εκτιμηθεί περίπου σε 12,5 εκατ. μ3. Η ημερομηνία δημοπράτησης του έργου πλησιάζει.

Πρόκειται για τη δημοπράτηση έργο, με προϋπολογισμό 25,3 εκατ. ευρώ και περάτωση του συνόλου των έργων σε 38 μήνες. Πριν αρκετό καιρό, πραγματοποιήθηκε σχετική ενημερωτική συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων, κύριο Παπαγιαννίδη, να αναφέρει ότι η καθυστέρηση της δημοπράτησης οφείλεται σε σφάλμα που εντοπίστηκε και αφορά στον απαιτούμενο περιμετρικό δρόμο του φράγματος. Αξίζει να σημειωθεί δε ότι ο Συριζα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για ενδεχόμενη απένταξη του έργου.

Η ενημέρωση ολοκληρώθηκε σε ευρεία σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα της Περιφέρειας. Την αυτοψία αλλά και την εν γένει ενημέρωσε παρακολούθησαν εκπρόσωποι των αρχών όπως και η υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία κ Μαρία Φραγκή η οποία ανέφερε στο Notospress ότι «στόχος είναι η ολοκλήρωση ενός αναπτυξιακού, βιώσιμου, ευφυούς, ασφαλούς, πλήρους και λειτουργικού έργου όπως και Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης προς όφελος της τοπικής κι εθνικής οικονομίας και των Λακώνων αγροτών»

Το απόγευμα κλιμάκιο επισκέφθηκε το ΤΟΕΒ ΤΡΙΝΑΣΟΥ, όπου ο κ. Γενικός ενημέρωσε για την πρόοδο και αυτού του μεγάλου έργου για τη Λακωνία.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις