ΣΠΑΡΤΗ. Τι ζούμε!

Έχω ξαναπεί πως είναι αδιανόητο, το 3ο ΓΕΛ Σπάρτης και η πολυμήχανη ομάδα ρομποτικής του που κατάφεραν να εκπροσωπούν με το σπαθί τους τη Σπάρτη και την Ελλάδα σε έναν παγκόσμιας εμβέλειας διαγωνισμό Ρομποτικής στην Αυστραλία, να στέκουν μόνοι και αβοήθητοι στη διαδικασία εξεύρεσης πόρων ώστε να πραγματοποιηθεί το ταξίδι για το Σύδνεϋ!

Το υψηλό κόστος του ταξιδιού, περίπου 35.000 για 10 μαθητές και 3 συνοδούς που συμπεριλαμβάνει ακριβά εισιτήρια, διαμονή και σίτιση της αποστολής, είναι αδύνατον να καλυφθεί από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Έκκληση

  • Από μέρους του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων απευθύνεται έκκληση προς χορηγούς και δωρητές, και όλους τους φορείς, τους ομογενείς, τους Σπαρτιάτες που θέλουν να βοηθήσουν, καλύπτοντας το δυσθεώρητο κόστος της αποστολής.

Τηλέφωνα επικοινωνίας και πληροφορίες για τους τρόπους οικονομικής συνδρομής

  • 6938953804 (Μπόμπας Κωνσταντίνος, Μαθηματικός, Υπεύθυνος Προγράμματος)
  • 6982092293 (Κουντάνης Παναγιώτης, Πρόεδρος του Δ.Σ Συλλόγου Γονέων/Κηδεμόνων 3ου ΓΕ.Λ Σπάρτης)
  • 27310-25362/81046 (Σκούφη Βασιλική, Διευθύντρια-Φυσικός 3ου ΓΕ.Λ Σπάρτης, ώρες επικοινωνίας 8:00-14:00)

Λίγα λόγια για το έργο

Ο ελληνικός τελικός του διαγωνισμού ρομποτικής «FIRST® LEGO® League», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των 58 κορυφαίων ομάδων που διακρίθηκαν από τους συνολικά 8 περιφερειακούς διαγωνισμούς σε Σπάρτη, Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα, Ξάνθη, Ιωάννινα Θεσσαλονίκη.

And the winner is..

Εκεί, η ομάδα ρομποτικής «Northside» του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, πέρα από την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό της Αυστραλίας, κέρδισε 2 ακόμη βραβεία:

  • Τη 2η θέση στην κατηγορία «Robot Design», καθώς και,
  • την 3η θέση στο «Robo Cup», ένα μικρό πρωτάθλημα με παιχνίδια νοκ άουτ που διεξήχθη στο τέλος του διαγωνισμού μεταξύ των 16 πρώτων ομάδων που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο «Robot Game».

«Το Σύδνεϋ ποτέ δε θα το δούμε;

Η αγωνία της ανεύρεσης πόρων πικραίνει τους πρωταθλητές.

Κάλεσμα για οικονομική ενίσχυση

Σαν άλλος Δαυίδ αναμετρήθηκαν με τους Γολιάθ των πλουσιοπάροχα εξοπλισμένων ιδιωτικών ιδρυμάτων, οι πείσμονες NORTHSIDE, της ομάδας Ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης!

Με δανεικό ρομπότ, παλαιάς τεχνολογίας, που “για να προχωρήσει εμπρός έπρεπε να ρυθμιστεί 7 μοίρες δεξιά” και με μακέτα αυτοσχέδια, κατασκευασμένη με υλικά ανακύκλωσης, κατέπληξαν κριτές και διαιτητές των αγώνων!

Κρατώντας υπερήφανα τη μακέτα του κλειστού γυμναστηρίου της ιστορικής πόλης μας, οι νέοι Σπαρτιάτες περιέγραψαν πώς θα συντελούσε στην εξοικονόμηση ενέργειας η αξιοποίηση των κραδασμών από τις κινήσεις των αθλητών στο τερέν, με τη χρήση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων! Αρίστευσαν στις θεμελιώδεις αξίες της καινοτομίας, της δημιουργικότητας, της ομαδικότητας, της συμπερίληψης, του σεβασμού, της αλληλοϋποστήριξης, της δημιουργικότητας. Διακρίθηκαν και στις –κάθε άλλο παρά εύκολες– ρομποτικές αναμετρήσεις, κατακτώντας ισάριθμες διακρίσεις. Η FIRST® LEGO® League Asia Pacific Open Championship στο Macquarie University, Sydney NSW Australia (30/6 - 2/7/2023) άκουσαν να τους καλεί να αναμετρηθούν πλέον σε επίπεδο παγκόσμιο στην άλλη άκρη της Γης!

Πλην όμως…

Το υψηλό κόστος του ταξιδιού [περίπου 35.000 ευρώ για δέκα(10) μαθητες και τρεις(3) συνοδούς] που συμπεριλαμβάνει ακριβά εισιτήρια, διαμονή και σίτιση της αποστολής, είναι αδύνατον να καλυφθεί από τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Ανάγει σε ανάγκη επιτακτική την οικονομική υποστήριξη με δωρεά, χορηγία και κάθε πρόσφορο μέσον, ενώ τα χρονικά περιθώρια είναι ασφυκτικά, με τις τιμές των εισιτηρίων καθημερινά ανερχόμενες… Συντεταγμένες προσπάθειες της Διεύθυνσης του σχολείου, του προπονητή, του συλλόγου διδασκόντων και του συλλόγου γονέων, αναζητούν τη χείρα βοηθείας που θα δώσει στα άξια παιδιά τη δυνατότητα να μεταφέρουν την ευρηματικότητα και το σθένος της Σπάρτης στη μακρινή Αυστραλία. Ατυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.

Η πολυπόθητη συμμετοχή στον παγκόσμιο διαγωνισμό Ρομποτικής στη μακρινή Αυστραλία φαίνεται πως δεν είναι δυνατό να υλοποιηθεί…

Ως τελευταία απέλπιδα προσπάθεια απευθύνουν έκκληση προς χορηγούς και δωρητές, και σε όλους τους φορείς, τους ομογενείς ,τους Σπαρτιάτες που θέλουν να βοηθήσουν, να τους εμπιστευθούν, τιμώντας τους και καλύπτοντας το δυσθεώρητο κόστος της αποστολής τους!

Γνωρίζοντας το “Άμμες δε γ΄εσσόμεθα πολλώ κάρρονες”, θα τιμήσουν την εμπιστοσύνη, ανταποδίδοντας στους ευεργέτες ευγνωμοσύνη: Με τη δυναμική της συνεργασίας τους, με τη σκέψη και την ψυχή στην ιστορική τους πόλη, στην ηρωική τους χώρα και σ’ ένα καλύτερο αύριο, που, ποιος θα αμφισβητήσει πως το αξίζουν και τους ανήκει;

Ελπίζουμε κι ευχόμαστε να τα καταφέρουν!»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις