ΕΛΛΑΔΑ. Είναι αδιανόητο, το 3ο ΓΕΛ Σπάρτης και η πολυμήχανη ομάδα ρομποτικής του να εκπροσωπούν με το σπαθί τους τη Σπάρτη και την Ελλάδα σε έναν τέτοιας εμβέλειας διαγωνισμό, στην Αυστραλία, και εμείς να επιτρέψουμε το υψηλό κόστος συμμετοχής της ομάδας στην παγκόσμια διοργάνωση να δυσχεράνει ή ακόμα ακόμα και να ματαιώσει την παρουσία της στον FIRST® LEGO® League Asia Pacific Open Championship…

  • Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας και κυρίως οι φορείς που είναι ταγμένοι στην πρόοδο και την προκοπή αυτού του τόπου

«Άνοιξαν τα φτερά τους και πέταξαν τόσο ψηλά, που φτάσαν να βλέπουν μέχρι το Σύδνεϋ...

Στόχος και χρέος μας να μη τους κόψουν τα φτερά τα έξοδα και να πάνε στον παγκόσμιο διαγωνισμό την Αυστραλία.»

Ας δούμε τι κατάφερε η ομάδα ρομποτικής του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης...

  • Έφτιαξαν ένα ρομποτάκι που ήταν μια καινοτόμος ιδέα που παρουσιάστηκε από την ομάδα τους, που η κύρια ιδέα ήταν η εφαρμογή του πιεζοηλεκτρικού φαινομένου κάτω από τον τάπητα του Κλειστού Γυμναστηρίου του Δήμου Σπάρτης. Πρόκειται για υλικά που όταν ταλαντώνονται από τις κινήσεις των αθλητών ή της μπάλας παράγεται διαφορά δυναμικού η οποία είναι η αιτία παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος).

Αυτή η κατασκευή είναι δυνατόν να εξασφαλίσει την αυτονομία φωτισμού του Γυμναστηρίου. Το δε ρομποτάκι ήταν το πιο απλό που κατάφερε να συμπληρώσει τόσο υψηλή βαθμολογία.

  • Λίγα λόγια για το έργο

Ο τελικός του διαγωνισμού ρομποτικής «FIRST® LEGO® League», πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 και την Κυριακή 19 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή των 58 κορυφαίων ομάδων που διακρίθηκαν από τους συνολικά 8 περιφερειακούς διαγωνισμούς σε Σπάρτη, Βόλο, Ρόδο, Κρήτη, Αθήνα, Ξάνθη, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη.

Το team

Η ομάδα καθοδηγούμενη από τον μαθηματικό του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, Κωνσταντίνο Μπόμπα, αποτελείται από μαθητές και μαθήτριες της Β΄ Λυκείου, του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης:

  • Ζάχος ΚωνσταντίνοςΜάριος, Ιφτιμοβίτσι Ανέτα – Βασιλική, Καλαμαρά Γεωργία – Σωτηρία, Μαρίνη Αριστείδη, Μόρσινκ-Παλούμπα Ισμίνη – Μαρία, Νικόλαρος Άγγελος – Θεόδωρος, Σουσάνη Χαρίκλεια, Σπυριδάκου Γεωργία, Τσουλόγιαννης Γεώργιος – Αντώνιος, Τσουμάκος Τρύφωνας.

And the winner is..

Η ομάδα ρομποτικής «Northside» του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης, πέρα από την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διεθνή διαγωνισμό της Αυστραλίας, κέρδισε 2 ακόμη βραβεία:

  • Τη 2η θέση στην κατηγορία «Robot Design», καθώς και,
  • την 3η θέση στο «Robo Cup», ένα μικρό πρωτάθλημα με παιχνίδια νοκ άουτ που διεξήχθη στο τέλος του διαγωνισμού μεταξύ των 16 πρώτων ομάδων που συγκέντρωσαν την υψηλότερη βαθμολογία στο «Robot Game».

Αυστραλία ερχόμαστε

«Δυστυχώς, το κόστος για την συμμετοχή της ομάδας στην Παγκόσμια διοργάνωση είναι τρομερά υψηλό καθώς φτάνει τα 3.100 το άτομο και για αυτόν τον λόγο η ομάδα κινδυνεύει να μην μπορέσει να ταξιδέψει....», λένε όμως από τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων του 3ου ΓΕΛ Σπάρτης.

  • Πρέπει να βοηθήσουμε όλοι μας...

Είναι καιρός όλοι μας να βοηθήσουμε, με τις δυνάμεις μας ο καθένας, να πάνε αυτά τα παιδιά και η ομάδα τους στην Αυστραλία, στο FIRST® LEGO® League Asia Pacific Open Championship, που θα διεξαχθεί στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας από τις 30 Ιουνίου έως και τις 2 Ιουλίου 2023

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις