ΛΑΚΩΝΙΑ. Το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας και το Νομαρχιακό Τμήμα Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ, τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά, απευθύνουν κοινό κάλεσμα,

Η 1η Μαΐου δεν είναι αργία, είναι Απεργία…

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λακωνίας και η Εκτελεστική Γραμματεία του Νομαρχιακού Τμήματος Λακωνίας της ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους και τα σωματεία της Δύναμης τους, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργιακή συγκέντρωση της Εργατικής Πρωτομαγιάς που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Μάη 2023, στις 10:30 το πρωί στο ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΚΩΝΙΑΣ.

Οι αγώνες μας διαχρονικοί και πάντα επίκαιροι έχουν ως βασικά αιτήματα τη Δημοκρατία, τη Δικαιοσύνη, την Ειρήνη και την Ισότητα. Τιμούμε τη μνήμη και τους αγώνες εκείνων που θυσιάστηκαν διαχρονικά για τα δικαιώματά μας.

Σήμερα, 137 χρόνια μετά θυμόμαστε και τιμούμε τους πρώτους εκείνους αγώνες των εργαζομένων κι όλους τους άλλους που ακολούθησαν μέχρι σήμερα.

Παλεύουμε για ένα Παρόν και ένα Μέλλον χωρίς ακρίβεια, κοινωνική φτώχεια, εργασιακή επισφάλεια και ανισότητες.

Η Πρωτομαγιά του 2023 βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους μπροστά σε ολοένα πιο ανησυχητικές εξελίξεις. Μας βρίσκει αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΝΤΑΞΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Απαιτούμε:

  • Σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις,
  • σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα,
  • κατώτατο μισθό αντίστοιχο των αναγκών των εργαζομένων
  • ελεύθερη συνδικαλιστική δράση,
  • κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών διατάξεων,
  • προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένω,
  • διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ.

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά 2023!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις