ΛΑΚΩΝΙΑ. Από 2 έως και 31 Μαΐου 2023 το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης θα δέχεται αιτήσεις μαθητών/μαθητριών της Στ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων, τόσο της Σπάρτης όσο και της ευρύτερης περιοχής της Λακωνίας, για την εισαγωγή τους, μετά από εξετάσεις, στην Α΄ Τάξη Γυμνασίου.

Κατάθεση αίτησης

H κατάθεση της αίτησης θα γίνεται ηλεκτρονικά στο email: gymmspar@sch.gr ή με οποιοδήποτε πρόσφορο τρόπο .

Τις αιτήσεις μπορούν να προμηθευτούν οι γονείς-κηδεμόνες από το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Σχολείου. (http://gym-mous-spart.lak.sch.gr)

Οι μουσικές γνώσεις δεν είναι απαραίτητες, θα πρέπει όμως ο/η υποψήφιος/α μαθητής/τρια να αγαπά τη μουσική. Στις εισαγωγικές εξετάσεις που διενεργούνται από ειδική επιτροπή το τρίτο δεκαήμερο του Ιουνίου, αξιολογούνται η μουσική αίσθηση κι αντίληψη του κάθε υποψηφίου, καθώς και οι μουσικές του δεξιότητες. Το σχολείο παρέχει λεπτομερή ενημέρωση για τις εξετάσεις αυτές στους ενδιαφερόμενους μαθητές/τριες.

  • Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί

Το Μουσικό Σχολείο Σπάρτης είναι το μοναδικό στο είδος του σε ολόκληρη τη Λακωνία κι ένα από τα 51 Μουσικά Σχολεία πανελλαδικά. Είναι Γυμνάσιο και Λύκειο μαζί. Η εκπαιδευτική διαδικασία, όπως σε όλα τα μουσικά σχολεία, στηρίζεται,

  • στην αξιόπιστη παροχή Γενικής Παιδείας 30 ώρες την εβδομάδα, απόλυτα ισότιμης με τα Ημερήσια Γυμνάσια και Γενικά Λύκεια της Χώρας και,
  • στα μαθήματα μουσικής παιδείας 12 ώρες την εβδομάδα, όπου οι μαθητές μελετούν ισότιμα την παραδοσιακή μας μουσική και την Ευρωπαϊκή, όχι μόνο θεωρητικά αλλά και με την εκμάθηση αντίστοιχων μουσικών οργάνων.

Γιατί να εγγράψω το παιδί μου στο Μουσικό Σχολείο Σπάρτης;

«Η φοίτηση ενός παιδιού σε Μουσικό Σχολείο, εκτός του ότι παρέχει οικονομικό πλεονέκτημα στην οικογένειά του με τη δυνατότητα δωρεάν εκμάθησης τριών μουσικών οργάνων, αποτελεί κι ένα πολύτιμο εφόδιο για τη συναισθηματική θωράκιση του ίδιου, κατά του άγχους και της μοναξιάς στην κρίσιμη περίοδο της εφηβείας. Αυτός πιθανά να είναι κι ο λόγος για την εξαιρετικά μειωμένη έως μηδαμινή παραβατικότητα, που παρατηρείται στα σχολεία αυτά.

Οι μαθητές/τριες των Μουσικών Σχολείων είναι παιδιά με μεγάλη δημιουργικότητα και ανεπτυγμένες πολλαπλές δεξιότητες, καθότι η ενασχόληση με τη μουσική επηρεάζει θετικά ποικίλες νοητικές λειτουργίες. Σημειώνουν δε μεγάλα ποσοστά επιτυχίας στην εισαγωγή μέσω Πανελλαδικών σε ΑΕΙ της πρώτης επιλογής τους.

Το σχολείο μας, που λειτουργεί από το σχ. έτος 2001-02, μετρά ήδη απόφοιτους ή φοιτητές διαφόρων Σχολών (Νομικής, Φιλοσοφικής, Ιατρικής και άλλων Επιστημών Υγείας, Παιδαγωγικών, Θετικών Επιστημών, Πολυτεχνείων, ΤΕΙ, κ.λπ.) και φυσικά πολλούς μουσικολόγους- μουσικοπαιδαγωγούς κι άλλους επαγγελματίες μουσικούς.

Στους/τις μαθητές/τριες μας, εξαιτίας του διευρυμένου ωρολογίου προγράμματος 42 ωρών διδασκαλίας την εβδομάδα, προσφέρεται ημερησίως γεύμα δωρεάν με έξοδα της Πολιτείας, ενώ εξασφαλίζεται και η δωρεάν μεταφορά από το σπίτι στο σχολείο κι αντίστροφα.», ανέφερε ο Δ/ντης του Μουσικού Σχολείου Σπάρτης, Γιάννης Δημόπουλος. Προσθέτοντας:

Και μια συναυλία, «Κυριακάτικο πρωινό 2023», Κυριακή 7/5 (11:00)

  • «Αγαπητοί γονείς- κηδεμόνες των υποψήφιων μαθητών/τριών μας, αγαπητοί μας φίλοι, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας για οποιαδήποτε απορία σας, καθημερινά 8:00-14:00 στο τηλέφωνο 2731089069 ή με email στο gymmspar@sch.gr

  • Τέλος, με χαρά σας προσκαλούμε την Κυριακή 7 Μαΐου και ώρα 11:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας για να παρακολουθήσετε τη συναυλία «Κυριακάτικο πρωινό 2023» από τους/τις μαθητές/τριες μας. Παράλληλα θα έχετε την δυνατότητα να γνωρίσετε τους εκπαιδευτικούς και τους χώρους του σχολείου μας.»

Αίτηση


Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις