ΣΠΑΡΤΗ. Μια μεγάλη προσπάθεια για την σύνδεση της πόλης της Σπάρτης και των περιχώρων με το μεγάλο σε ιστορική μνήμη ποταμό μας, τον Ευρώτα, ξεκινά το Ινστιτούτο Σπάρτης σε μια προσπάθεια «…να αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας και να συμβάλει στην απόδοσή τους σε χρήση τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες».

Πρωτοβουλίες

Η πρώτη πρωτοβουλία είναι η υποβολή πρότασης για την πραγματοποίηση ενός πρωτότυπου μουσικού και χορευτικού έργου με τίτλο Ευρώτας, στο πρόγραμμα «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», το οποίο χειρίζεται εκ μέρους του υπουργείου Πολιτισμού, η Εθνική Λυρική Σκηνή.

Η πρόταση του Ινστιτούτου Σπάρτης εγκρίθηκε και θα δοθούν δύο παραστάσεις στις 20 και στις 21 Ιουλίου 2023, ενώ θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα για το,

  • πώς η πόλη και η ευρύτερη περιοχή μπορεί να προστατέψει το ποτάμι της, αναπτύσσοντας δράσεις και πρωτοβουλίες που θα το καταστήσουν φιλικό προς τους κατοίκους και προς τους επισκέπτες της περιοχής.

Για την πραγματοποίηση του μουσικοχορευτικού προγράμματος Ευρώτας θα εργαστούν 7 μουσικοί, χορογράφοι και χορευτές και το έργο θα είναι πρωτότυπο και αφιερωμένο στον Ευρώτα.

«Ο Ευρώτας είναι ένας ακόμα τεράστιος θησαυρός του Δήμου Σπάρτης που περιμένει μαραζωμένος, βιασμένος και αναξιοποίητος και είναι απαραίτητο να υπάρξουν πρωτοβουλίες προστασίας και ανάδειξής του», λένε στο Ινστιτούτου Σπάρτης. Προσθέτοντας:

«Το Ινστιτούτο Σπάρτης, μέσα από τις πρωτοβουλίες του αυτές, θα συμβάλει σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης και αυτού του θησαυρού μας με όλες του τις δυνάμεις και προς τούτο ελπίζουμε στην συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών και των θεσμικών φορέων , αλλά κυρίως προσδοκάμε την μαζική συμμετοχή των πολιτών που θα κληθούν να υπερασπισθούν την μεγάλη αξία του Ευρώτα».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις