ΣΠΑΡΤΗ. Επαληθεύεται η σχέση φιλίας του Ινστιτούτου Σπάρτης με την Ένωση Σπάρτης Μικράς Ασίας

Οι δεσμοί φιλίας ξεκίνησαν από το Διεθνές Συνέδριο του 2021 όπου η Σπάρτη της Πισιδίας υπήρξε η τιμώμενη Σπάρτη από το Ινστιτούτο Σπάρτης, στα πλαίσια της πολιτιστικής διπλωματίας που «…επικουρικά προς τους θεσμικούς φορείς επιδιώκει το Ινστιτούτο Σπάρτης να αναπτύξει με στόχο πάντα την εξωστρέφεια, την δικτύωση και την ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού».

  • «Με όλες τις πόλεις του κόσμου που φέρουν το όνομα Σπάρτη»

Έτσι, το Ινστιτούτο Σπάρτης έγινε αποδέκτης του περιοδικού και του ημερολογίου της Ενώσεως Σπάρτης Μικράς Ασίας στα πλαίσια των δεσμών φιλίας με όλες τις πόλεις του κόσμου που φέρουν το όνομα Σπάρτη.

  • Οι Σπαρταλήδες

Μνημόνευαν από το Ινστιτούτο Σπάρτης:

«..Το 2023 είναι έτος σταθμός για τους φίλους και συγγενείς μας Σπαρταλήδες διότι συμπληρώνονται 100 χρόνια ( 1923- 2023) από τον ξεριζωμό των Σπαρταλήδων και την ίδρυση της πόλης τους, της Νέας Ιωνίας (Αθήνα) και 90 από τη δημιουργία του Συλλόγου τους.

Είναι πράγματι συγκινητική η προσπάθεια όλων να διατηρήσουν άσβεστη την μνήμη της Σπάρτης της Πισιδίας από όπου κατάγονται και δική μας ευθύνη να βοηθήσουμε σε αυτό και να αγκαλιάσουμε τις προσπάθειές τους.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις