ΣΠΑΡΤΗ. Ξεκίνησε κι επίσημα τη Δευτέρα 1η Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, η αντιπυρική περίοδος 2023.

Ισχυρή σύσταση

Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Σπάρτης και η Πολιτική Προστασία Δήμου Σπάρτης απευθύνουν ισχυρή σύσταση στους πολίτες,

  • να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν οποιαδήποτε υπαίθρια δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει πυρκαγιά και να συμβουλεύονται τις τοπικές Πυροσβεστικές υπηρεσίες.

Όπως γνωστοποιήθηκε, η δημοτική αρχή επεκτείνει όπου είναι εφικτό, το ήδη διευρυμένο πρόγραμμα αποψιλώσεων δημόσιων χώρων. «Στην προσπάθεια που καταβάλλουμε να προστατεύσουμε την περιοχή μας, τους κατοίκους και το φυσικό περιβάλλον χρειαζόμαστε αρωγούς τους συμπολίτες μας. Γι’ αυτό τους απευθύνουμε έκκληση να προχωρήσουν το γρηγορότερο δυνατό στους καθαρισμούς των οικοπέδων τους. Με την υπεύθυνη στάση όλων μας και αυτό το καλοκαίρι θα κυλήσει χωρίς πρόβλημα», αναφέρει ο Δήμαρχος Σπάρτης, Πέτρος Δούκας, με αφορμή την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου.

Από την πλευρά της, η αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας, Γεωργία Ζαχαράκη, σημειώνει, «Τα ακαθάριστα οικόπεδα παραμένουν ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα για την Πολιτική Προστασία καθώς αποτελούν οιονεί πυριτιδαποθήκες της περιοχής. Οι ολοένα αυξανόμενες θερμοκρασίες, η μείωση των βροχοπτώσεων, τα ξερά χόρτα κι ένα τυχαίο γεγονός ή απροσεξία, μπορούν να προκαλέσουν μια πολύ σοβαρή πυρκαγιά με απρόβλεπτες συνέπειες».

  • Η Πολιτική Προστασία του Δήμου Σπάρτης κάνει έκκληση στους συμπολίτες να προχωρήσουν σε αποψιλώσεις των εκτάσεών τους καθώς σύμφωνα με το Νόμο 3463/06 και την υπ’ αριθμ. 20/2023 Πυροσβεστικής Διάταξης, σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων, η υπηρεσία υποχρεούται να προχωρήσει στην επιβολή προστίμου (0,5€/τετραγωνικό μέτρο) με ελάχιστο πόσο τα 200 ευρώ, κάτι που θα είναι δυσάρεστο.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις