ΜΑΝΗ. Αφιερωμένη στην ηγετική προσωπικότητα του μεγάλου Μανιάτη Αρχιστράτηγου της Ελληνικής Επανάστασης, Πέτρου Μαυρομιχάλη, είναι η αθηναϊκή πλατεία επί των οδών Καστελορίζου, Σύμης και Άρεως, η οποία φέρει πλέον το όνομά του.

Αποκαλυπτήρια του ανδριάντα

Η τελετή ονοματοδοσίας και τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα έγιναν την Κυριακή, 7 Μαΐου. Τον Δήμο Ανατολικής Μάνης εκπροσώπησαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Ελένη Δρακουλάκου και το Σώμα Απόδοσης Τιμών. Στον χαιρετισμό της η κ. Δρακουλάκου στάθηκε στην παραγνωρισμένη συνεισφορά της Μάνης στον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα, η οποία όπως είπε «έγκειται τόσο στην έναρξη όσο και στη διεξαγωγή και ολοκλήρωσή του».

Αναφέρθηκε ακόμη στα «πολιτικά γεγονότα και τον ξένο δάκτυλο που είχαν ως αποτέλεσμα τη διένεξη του Κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια με τον Ήρωα Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, μια σύγκρουση που έβλαψε καίρια τη Μάνη, καθώς της στέρησε στη συνείδηση του νεοέλληνα την αναγνώριση της προσφοράς της».

Η κ. Αντιδήμαρχος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει εκ μέρους του Δημάρχου κ. Πέτρου Ανδρεάκου τον ομόλογό του κ. Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και όλους τους παρευρισκόμενους.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης η μανιάτικη αποστολή κατέθεσε τιμητικό στεφάνι.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις