ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Το Επιμελητήριο Λακωνίας ενημερώνει τα μέλη του ότι,

Ταυτότητα

 • Διοργανωτές: ΕΟΣΠ ΔΟΕΠΕΛ ΠΕΜΕΤΕ
 • Συμμετέχουν: Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας, Δήμος Ήλιδας, Κερνάμε Ελλάδα, Αγροτική-Περιφερειακή Έκθεση Ηλίας, Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας & Πελοποννήσου

Ημέρες και ώρες λειτουργίας

 • Παρασκευή 26 Μαΐου - (16:00 – 22:00)
 • Σάββατο 27 Μαΐου – (11:00 – 22:00)
 • Κυριακή 28 Μαΐου – (11:00 – 22:00)

Credits

Το Φεστιβάλ αποτελεί τη μεγαλύτερη Έκθεση στην Ελλάδα για το Ελαιόλαδο και την Επιτραπέζια Ελιά και διοργανώνεται για 8η φορά. Αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό της ελαιοκομίας στην Ελλάδα. Τα προηγούμενα φεστιβάλ κάλυψαν ένα μεγάλο κενό στην προβολή και προώθηση του ελληνικού ελαιολάδου και της επιτραπέζιας ελιάς. Αθρόα θα είναι και η προσέλευση ελαιοπαραγωγών, καταναλωτών, ελαιοτριβέων και για τη γνωριμία με τα εξαιρετικής ποιότητας ελληνικά ελαιοκομικά προϊόντα.

Παίρνουν μέρος

Στο Φεστιβάλ παίρνουν μέρος εταιρίες και συνεταιρισμοί με βασική παραγωγή ελαιόλαδο και ελιές, εταιρίες παραγωγής επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου, εταιρίες βιολογικού λαδιού και βιολογικής επιτραπέζιας Ελιάς, ελαιοπαραγωγοί, εταιρίες συσκευασίας και εμπορίας βρώσιμων ελιών, φυτωριακές επιχειρήσεις, περιφέρειες, Δημόσιοι Οργανισμοί, Επιμελητήρια, Υπουργεία, Δήμοι που κύρια παραγωγή τους είναι το ελαιόλαδο και τα παραδοσιακά προϊόντα, Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων, γενικοί εκθέτες που σχετίζονται με το ελαιόλαδο και τις ελιές, Γιορτές Λαδιού και Ελιάς από όλη την Ελλάδα, εταιρίες ελαιουργικών μηχανημάτων, εταιρίες μηχανημάτων επεξεργασίας και τυποποίησης ελαιολάδου και τυποποίησης επιτραπέζιας ελιάς, εταιρίες προμήθειας γεωργικού εξοπλισμού και εξαρτημάτων, εταιρίες συσκευασίας και ετικετών ελαιοκομικών προϊόντων, εταιρίες πιστοποίησης και ποιοτικού ελέγχου, εταιρίες αυτοματισμού και ιχνηλασιμότητας.

 • Το Επιμελητήριο Λακωνίας καλεί τα μέλη του που παράγουν-επεξεργάζονται και τυποποιούν ελαιόλαδο, ελιές και προϊόντα αυτών να συμμετέχουν στο Φεστιβάλ δωρεάν σε περίπτερο που παρέχει το Επιμελητήριο: Εξωτερικής δομής 6τμ (3μ μήκος x 2μ πλάτος) που θα περιλαμβάνει 1 τραπέζι, 2 καρέκλες, 1 σποτ και παροχή ρεύματος)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 15 Μαΐου 2023 (συνημμένη υπεύθυνη δήλωση).

 • Επίσης, καλούνται τα μέλη να αποστείλουν στο Επιμελητήριο δείγματα των προϊόντων τους που θα εκτεθούν στο περίπτερο του Επιμελητηρίου (ανεξάρτητα από τη συμμετοχή τους ή όχι σε περίπτερο) καθώς και να παραχωρήσουν δείγματα για την προσφορά τους (κεράσματα) κατά τα εγκαίνια του Φεστιβάλ. Η παράδοση των δειγμάτων θα γίνει στο Επιμελητήριο Λακωνίας, Ξανθάκη 3, Γύθειο έως τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2023.

Παράλληλες δράσεις

 • Το 8ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ελιά και το Ελαιόλαδο
 • 6ος Διαγωνισμός Ελληνικών Εξαιρετικών Παρθένων Ελαιολάδων. Τα ελαιόλαδα που θα αναδειχθούν από ομάδα ειδικών δοκιμαστών, μετά από τυφλές δοκιμές, θα βραβευθούν και θα μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το σήμα του μεταλλίου που κατέκτησαν. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 12 Μαΐου 2023 (συνημμένα οδηγίες και δηλώσεις συμμετοχής)
 • 5ος Διαγωνισμός Επιτραπέζιας Ελιάς. Οι επιτραπέζιες ελιές που θα αναδειχθούν από ομάδα ειδικών δοκιμαστών, μετά από τυφλές δοκιμές, θα βραβευθούν και θα μπορούν να φέρουν στη συσκευασία τους το σήμα του μεταλλίου που κατέκτησαν. Δηλώσεις συμμετοχής έως τις 19 Μαΐου 2023 (συνημμένα οδηγίες και δηλώσεις συμμετοχής)

 • Παρουσίαση Ελληνικών ποικιλιών Ελαιόλαδων με τη συμμετοχή των Περιφερειών ανά την Ελλάδα

Δήλωση συμμετοχής στο περίπτερο του φεστιβάλ, πληροφοριακό υλικό και αιτήσεις για τις διοργανώσεις

Βρείτε