ΣΠΑΡΤΗ. Ανοιχτή δημόσια διάλεξη διοργανώνει την Τετάρτη 10 Μαΐου και ώρα 1:00 μ.μ. (Ώρα Ελλάδας) η Κοσμητεία Τεχνών του Πανεπιστημίου του Nottingham προκειμένου να παρουσιάσει στην ακαδημαϊκή κοινότητα, τους φοιτητές καθώς και σε κάθε ενδιαφερόμενο φορέα, τη συνεργασία του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Nottingham με τον Δήμο Σπάρτης.

Όπως σημειώνει η Διευθύντρια του Κέντρου Σπαρτιατικών Σπουδών, Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γάλλου, «είναι η πρώτη φορά που ξένο πανεπιστήμιο συνεργάζεται τόσο στενά με ελληνικό δήμο για την προώθηση της τοπικής ιστορίας, αρχαιολογίας και πολιτιστικής κληρονομιάς σε παγκόσμιο επίπεδο».

Μεταξύ άλλων η Γάλλου θα παρουσιάσει στους Καθηγητές και τους φοιτητές του Πανεπιστημίου, τη μοναδική για τα ελληνικά δεδομένα διαδικτυακή σειρά «Sparta Live webinar series» που πραγματοποιείται με την αιγίδα του Δήμου Σπάρτης και με τη συμμετοχή σπουδαίων προσωπικοτήτων από ολόκληρο τον κόσμο, το πρόγραμμα «Rebranding Sparta Together Initiative», που αφορά την προώθηση του πολιτιστικού και τουριστικού προϊόντος της Σπάρτης, ενώ θα μιλήσει αναλυτικά και για το μοναδικό στους στόχους του στην Ελλάδα, μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει το Πανεπιστήμιο με το Δήμο Σπάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συνεργασία του Κέντρου Σπαρτιατικών και Πελοποννησιακών Σπουδών με τον Δήμο Σπάρτης, βαθμολογήθηκε με άριστα 4* κατά την Παμβρετανική Ακαδημαϊκή Αξιολόγηση του 2021 του υπουργείου Παιδείας της Μ. Βρετανίας, γεγονός που αποτυπώνει, τόσο την σπουδαιότητα όσο και την επιτυχία του εγχειρήματος.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας εκφράζει τις ευχαριστίες του στο Πανεπιστήμιο του Νόττινχαμ και την ακούραστη Καθηγήτρια Χρυσάνθη Γάλλου για την συνεργασία και το εκπληκτικό τους έργο!

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις