ΚΑΛΑΜΑΤΑ. Τα πρώτα δυο εκπαιδευτικά αεροσκάφη M-346 καλωσόρισε σήμερα Πέμπτη (11/5) το αεροδρόμιο της Καλαμάτας. Τα υπερσύγχρονα διθέσια αεροσκάφη από το μεσημέρι, είναι πλέον στις υπηρεσίες και βαμμένα στα χρώματα της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, αφού πρώτα ολοκλήρωσαν τις απαραίτητες πτητικές τους δοκιμές τις εγκαταστάσεις της «Leonardo» στο Μιλάνο από όπου ξεκίνησαν το ταξίδι τους προς την Ελλάδα.

Η απόκτηση των εν λόγω εκπαιδευτικών αεροσκαφών από την χώρα μας έρχεται ως ακόλουθο, της προετοιμασίας της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ελλήνων πιλότων, για την μετάβαση στην εποχή των F-16 Viper, των Rafale και των F-35.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προετοιμάζει την Τρίτη 16 Μαϊου επίσημη τελετή παράδοσης παραλαβής των νέων αεροσκαφών, τα οποία αποκτήθηκαν με την ολοκλήρωση της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και του αντίστοιχου υπουργείου του Ισραήλ.

Σημειώνεται ότι η Elbit Systems έχει αναλάβει από τον Απρίλιο 2021 τη δημιουργία Διεθνούς Κέντρου Εκπαίδευσης Πιλότων στην 120 ΠΕΑ Καλαμάτας, με την συμφωνία να περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την προμήθεια και τη λειτουργία νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών M-346, τη διατήρησή του και τη διατήρηση του υφιστάμενου εκπαιδευτικού στόλου που αποτελείται από τα νέα M-346 και δεκάδες εκπαιδευτικά αεροσκάφη T-6, την παροχή ενσωματωμένων ηλεκτρονικών συστημάτων πτήσης στα εκπαιδευτικά αεροσκάφη, διασυνδεδεμένους προσομοιωτές πτήσης, σταθμούς εκπαίδευσης εδάφους και σύστημα διοίκησης και ελέγχου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις