ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ. Πολλά ακούγονται και άλλα τόσα φημολογούνται για την «στάση» του Παναγιώτη Νίκα, περιφερειάρχη Πελοποννήσου.

Είναι γνωστό ότι ως δήμαρχος Καλαμάτας ήταν ελάχιστα γνωστός ανά την Πελοπόννησο. Τα κομματικά στελέχη της ΝΔ ήταν αυτά που τον «πήραν στην πλάτη» προκειμένου, με την απόλυτη στήριξη του κόμματος της ΝΔ, να εκλεγεί Περιφερειάρχης. Όμως ο μεσσήνιος αυτοδιοικητικός επιβεβαίωσε τον κανόνα περί της αχαριστίας του ευεργετημένου και κατόρθωσε μέσα σε μισή θητεία να βάλει απέναντί του το σύνολο σχεδόν των κομματικών οργανώσεων και των σημαντικών στελεχών του κόμματος στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μια χαρακτηριστική πτυχή της «στάσης» του Νίκα είναι η αντιπαλότητά του με τον πρόεδρο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου και δήμαρχο Άργους -Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσο.

Στη Λακωνία, επίσης, όχι μόνο κράτησε κλειστές τις πόρτες στα στελέχη του κόμματος αλλά δεν ήταν καθόλου φιλικός σε φορείς και θεσμούς που θεωρούσαν ότι λόγω κοινής κομματικής αφετηρίας και πορείας θα τους ανταπέδιδε τα δέοντα. Και φυσικά οι νεοδημοκράτες δεν έχουν να κάνουμε έναν ακριβοδίκαιο Περιφερειάρχη, που θέλησε να κρατήσει ίσες αποστάσεις γιατί, π.χ. στο δήμο Σπάρτης, με δήμαρχο που υπέδειξε η ΝΔ, βρήκε να δώσει μόλις 600.000€, σε όλη την θητεία του και κάποια 400.000€ την προεκλογική χρονιά που τρέχει.

Ο Παναγιώτης Νίκας είναι αυτός που ήθελε να υποβαθμίσει τα εγκαίνια της Νέας Εισόδου της Σπάρτης και αντί να υποδεχθεί τον υπουργό Κώστα Καραμανλή, άφησε ένα σημαντικό έργο στην αφάνεια, φοβούμενος την εύλογη παρουσία Τατούλη. Όμως το ίδιο πράττει και σήμερα, όταν θεμελιώνει το μελλοντικό έργο της νέας γέφυρας στον Ευρώτα με μία μέρα διαφορά από την ημέρα επίσκεψης στη Λακωνία του Ευρώτειου στην καταγωγή υπουργού Κυριάκου Πιερρακάκη. Δηλαδή, μία εβδομάδα πριν τις Εθνικές εκλογές δεν δίνει στην Κυβέρνηση την ίδια την ευκαιρία να αναδείξει το μοναδικό ίσως έργο στη Λακωνία την 4ετία…

Και δεν είναι μόνον αυτά. Το ίδιο έπραξε και με το νέο Μουσείο… Και άλλα πολλά για τα οποία οι δύο αντιπεριφερειάρχες Λακωνίας δεν μπορούν να αρθρώσουν λέξη.

Με όλα αυτά ο Παναγιώτης Νίκας δικαιώνει τον Αντώνη Σαμαρά που θέλει το «τέλος εποχής Νίκα» υποδεικνύοντας ως υποψήφιο Περιφερειάρχη της ΝΔ τον Κώστα Βλάσση. Μια εξέλιξη που βρίσκει σύμφωνα πολλά στελέχη του κόμματος ανά την Πελοπόννησο.

Μάλιστα τόσο ισχυρή είναι, στους κόλπους της ΝΔ, η τάση εξωστρακισμού του Παναγιώτη Νίκα, που περνά σε δεύτερη μοίρα η επέλαση Τατούλη που έτσι κι αλλιώς έρχεται να αποκαταστήσει πρόσωπα και πράγματα στον Μοριά.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις