ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Συνδιοργανωτής στο 1ο «Φεστιβάλ Malvasia», του Δήμου Μονεμβασίας, το τριήμερο 9 – 11/6/2023, θα είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας, στη συνάντηση που είχε με τον αντιδήμαρχο Μονεμβασίας Σταύρο Χριστάκο, την Παρασκευή (12/5), στην έδρα της Περιφέρειας, στην Τρίπολη,.

«Είναι μια διεθνής εκδήλωση με συμμετοχές από Γαλλία και Ισπανία, χώρες όπου επίσης παράγεται το συγκεκριμένο είδος κρασιού» είπε ο περιφερειάρχης, βεβαιώνοντας ότι «θα υπάρξει σημαντική στήριξη από την Περιφέρεια, η οποία θα είναι συνδιοργανωτής».

  • Πώς πάνε τα έργα;

Επίσης, ο περιφερειάρχης συζήτησε με τον αντιδήμαρχο σχετικά με τα έργα που υλοποιούνται στην Μονεμβασιά και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου, όπως η μαρίνα η οποία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέσα στο φετινό καλοκαίρι. Επιπλέον, ανέφερε ότι,

  • ξεκίνησε (12/5) το έργο βελτίωσης του οδικού δικτύου από την διασταύρωση της επαρχιακής οδού 42 Νεάπολη – Βελανίδια προς Άγιο Νικόλαο Μονεμβασίας - προϋπολογισμού 000 € - ενώ,
  • πολύ σύντομα αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εργασίες για τη συντήρηση και βελτίωση της οδού Μονεμβασιά – Αγιος Φωκάς - έργο προϋπολογισμού 250.000 € - που υλοποιείται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τον Δήμο Μονεμβασίας.

Δοκιμαστική αφή του φωτισμού στον βράχο της Μονεμβασίας

Τέλος, για τις βραδινές ώρες (12/5) προγραμματιζόταν η δοκιμαστική αφή του φωτισμού στον βράχο της Μονεμβασίας, ενός έργου η υλοποίηση του οποίου προχωρεί με γρήγορους ρυθμούς.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις