ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Το πλήρες ιστορικό του έργου φωτισμού του Κάστρου Μονεμβασίας, έως την πρόσφατη υπογραφή της προγραμματικής του σύμβασης, δίνει με ανακοίνωσή του, ο δήμαρχος Μονεμβασίας, Ηρακλής Τριχείλης:

«Το αίτημα κατοίκων και επισκεπτών της Μονεμβασίας για το φωτισμό του Κάστρου είναι διαχρονικό.

Το 2018-2020 ξεκινά από το Δήμο ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του, γίνεται μια προκαταρκτική προσέγγιση για τη σκοπιμότητα και τη σημασία του, η Αρχαιολογική Υπηρεσία συμφωνεί και προτείνεται ο ήπιος φωτισμός.

Ανατίθεται από το Δήμο στον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πάρνωνα Α.Ε. και εκπονείται προμελέτη του έργου με προϋπολογισμό 980.540 €.

Ζητείται η συνδρομή της Περιφέρειας για τη χρηματοδότησή του.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κος Π. Νίκας συμφωνεί για την ένταξη του έργου στο Π.Δ.Ε. της Περιφέρειας με το ποσό των 980.540 €.

Η ένταξή του εγκρίνεται από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Ακολουθούν συνεχείς επικοινωνίες με το Υπουργείο Πολιτισμού για τον τρόπο υλοποίησης.

Συμφωνείται με το Υπουργείο να υλοποιηθεί με το σύστημα της μεικτής διακήρυξης μελέτης υπηρεσίας προμήθειας. Λαμβάνονται οι αποφάσεις συλλογικών οργάνων και η απόφαση του Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

  • Στις 25/1/2022 υπογράφεται η Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού, της Περιφέρειας, του Δήμου, της ΠΑΡΝΩΝΑ Α.Ε. και του Περιφερειακού Ταμείου.
  • Το πρώτο μέρος της διαδικασίας ολοκληρώθηκε και
  • θα ακολουθήσει η δημοπράτηση του έργου από την ΠΑΡΝΩΝΑ Α.Ε.

Είμαι εξαιρετικά ικανοποιημένος για τη μέχρι τώρα πορεία της διαδικασίας και θέλω να ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα που επέδειξαν την Υπουργό Πολιτισμού κα Λίνα Μενδώνη, τον Περιφερειάρχη κο Παναγιώτη Νίκα, το Γ.Γ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κο Δημήτρη Σκάλκο, καθώς και όλους όσους συμμετείχαν και βοήθησαν στην ωρίμανση του έργου.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις