ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ. Η εξέλιξη της μελέτης ανάπλασης της οδού από τη Γέφυρα μέχρι την Πύλη του Κάστρου της Μονεμβασίας, καθώς και η πορεία του έργου φωτισμού του θρυλικού Βράχου, συζητήθηκαν σε σύσκεψη εργασίας, τη Δευτέρα 22/6, στο Δημαρχείο του Δήμου Μονεμβασίας, στους Μολάους.

Τα έργα υλοποιούνται στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Μονεμβασίας και του υπουργείου Πολιτισμού.

Στον Τριχείλη

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Μεταφορών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, Θοδωρή Βερούτη και του δημάρχου του Δήμου Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη.

Επίσης πήραν μέρος στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα, καθώς και οι μελετητές της ανάπλασης της οδού από τη Γέφυρα έως την Πύλη του Κάστρου.

Η μελέτη, που προβλέπει την αναβάθμισή της οδού στο συγκεκριμένο τμήμα με κατασκευή πεζοδρόμου, φωτισμού, κιγκλιδωμάτων αλλά και βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών του καταστρώματος, ώστε να επιτυγχάνεται ασφάλεια και άνεση της κυκλοφορίας των οχημάτων αλλά και των πεζών, προβλέπεται να παραδοθεί εντός του μηνός Ιουλίου και ακολούθως θα προωθηθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού προς έγκριση.

Για το έργο του φωτισμού του Βράχου της Μονεμβασιάς, τα στελέχη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Πάρνωνα, ενημέρωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο ότι σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας, προωθείται προς έγκριση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, η προμελέτη του έργου και θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός για την επιλογή αναδόχου των εργασιών.

Ο Θοδωρής Βερούτης τόνισε ότι «…πρέπει να ξεπερνιούνται γρήγορα τα εμπόδια της υλοποίησης των εμβληματικών αυτών έργων, που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη του τόπου, δεδομένης της καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων μερών, αλλά και λόγω της συναντίληψης, ότι, οι όποιες παρεμβάσεις θα πρέπει να εναρμονίζονται πλήρως με το, μεγάλου αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, Κάστρο της Μονεμβασίας».

Πριν τη σύσκεψη με τον Δήμαρχο Μονεμβασίας, Ηρακλή Τριχείλη, ο αντιπεριφερειάρχης, βρέθηκε επί τόπου της περιοχής παρέμβασης στη Μονεμβασιά, όπου σε συνεργασία με τους μελετητές, την αρχαιολόγο της ΕΦΑΛΑΚ, Παναγιώτα Σκάγκου, τον αντιδήμαρχο της Μονεμβασιάς Σταύρο Χριστάκο, τη Δημοτική Σύμβουλο Μαρία Χαραμή και τον Πρόεδρο της Κοινότητας Μονεμβασιάς, Παναγιώτη Γράφο, συζήτησαν λεπτομέρειες της υπό εκπόνησης μελέτης.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις