ΣΠΑΡΤΗ. Ο πρόεδρος του ΔΣ του Νομικού Προσώπου Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Παιδείας του δήμου Σπάρτης κ. Παναγιώτης Μπεμπέτσος δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει τη συνεδρίαση. Την διέκοψε πριν την ώρα της. Διοικητικό και βιολογικό αδιέξοδο τον οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή αλλά και σε οριστική λήξη της συνεδρίασης ενώ τα μέλη της αντιπολίτευσης που ήταν και η πλειοψηφία ζητούσαν επίμονα εξηγήσεις.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με απαρτία που εξασφάλισε η αντιπολίτευση. Η συμπολίτευση αν και μειοψηφία θα επιχειρούσε να περάσει θέμα για την τέλεση εκδρομής του ΚΑΠΗ σε λουτρά ενώ από την αντιπολίτευση και από πολίτες, πρώην μέλος και πρώην πρόεδρο του Ν.Π., τέθηκαν καυτά θέματα.

Η κ. Χρυσάνθη Δάνα ζήτησε την αποκατάστασή της για προηγούμενη επίθεση που είχε δεχθεί από τον αντιπρόεδρο του ΔΣ κ. Πέτρο Ρηγάκο, ενώπιον του προέδρου κ. Παναγιώτη Μπεμπέτσου. Επ’ αυτού του θέματος το μέλος του ΔΣ κ Κωνσταντίνος Τσίπουρας κατέθεσε πρόταση μομφής κατά του αντιπροέδρου ενώ πολλάκις του υπέδειξε τον Κανονισμό Λειτουργίας. Επίσης Η Κ. Δάνα με σαφήνεια κατήγγειλε τον πρόεδρο ότι ουσιαστικά την έδιωξε από το ΔΣ του ΚΑΠΗ με τον χειρότερο τρόπο και ζήτησε εκλογές στο ΚΑΠΗ για ανάδειξη 7μελους Συμβουλίου.

Ο πρώην πρόεδρος του Ν.Π. κ Σταύρος Αργυρόπουλος ζήτησε εκ νέου εξηγήσεις γιατί η διοίκηση δεν του παρείχε κρίσιμα έγγραφα για νομική τεκμηρίωση υπόθεσής του που είχε ζητήσει με αίτησή του, με την αιτιολογία ότι αυτά παραχωρήθηκαν (!) στην Εισαγγελία Σπάρτης. Τα έγγραφα αφορούν στην υπόθεση διοίκησης του Ν. Π. από τον κ. Θ. Πατσιλίβα. Ο κ. Αργυρόπουλος κατέστησε σαφή την υποχρέωση της διοίκησης να του παραδώσει τα συγκεκριμένα δημόσια έγγραφα χωρίς να παραβιάζει όρους και νομοθεσίες.

Ο κ. Γιώργος Κουρεμπής, μέλος της αντιπολίτευσης τόνισε ότι οι απαντήσεις στους πολίτες και σε δημοτικούς συμβούλους πρέπει να δίνονται αμέσως ενώ η κ. Ντίνα Λυμπιωτάκου συνέστησε, γενικώς, σοβαρότητα, σημειώνοντας ότι δεν είχε κληθεί στη συνεδρίαση ως τακτικό μέλος ενώ κλήθηκε η αναπληρωματική της.

Επίσης από το ακροατήριο ο δημοτικός κ. Χρήστος Πλειώτας έθεσε θέμα για την άρνηση του προέδρου να παραδώσει συγκεκριμένα έγγραφα που έχει ανάγκη για εισήγησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο σύμβουλος της μειοψηφίας κ. Παναγιώτης Κυριακούλιας συχνά κι έντονα υπογράμμισε στον πρόεδρο το καθήκον του. Τα θέματα που τέθηκαν ήταν ουσιαστικά, διαδικαστικά και πολιτικά. Πρότεινε να μπουν προ της Ημερήσιας Διάταξης τα θέματα που έθεσαν η κ. Δάνα και ο κ. Τσίπουρας αλλά ο πρόεδρος προέβαλε αδιαθεσία και αδυναμία…

Η διοίκηση του Ν.Π. εμφάνισε αδυναμία στη διαχείριση των θεμάτων, προσέφυγε σε κάθετους αφορισμούς και σε δια ταύτα και ο πρόεδρος, μία φορά διέκοψε τη συνεδρίαση γιατί δεν αισθανόταν καλά, μια φορά ζήτησε την συναίνεση του σώματος για να ψηφιστεί μόνο ένα θέμα λόγω αδιαθεσίας του αλλά δεν την πήρε και τελικά έδωσε τέλος στη συνεδρίαση αποσύροντας το επίμαχο θέμα της εκδρομής και καθιστώντας - κατά την κρίση του - υπεύθυνα γι΄αυτό τα μέλη της αντιπολίτευσης.

Όπως δείχνουν τα πράγματα η κατάσταση στο ΔΣ του συγκεκριμένου Νομικού Προσώπου είναι εξαιρετικά δύσκολη και σε οριακές γραμμές. Τα μέλη του ΔΣ στην πλειοψηφία τους δεν αναγνωρίζουν και δεν αποδέχονται τις μεθοδεύσεις της Διοίκησης ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις αμέσως μετά την συνεδρίαση, όταν ο αντιπρόεδρος κ. Ρηγάκος προκάλεσε τον πρώην πρόεδρο του Ν.Π. κ. Αργυρόπουλο.

Για μια ακόμα φορά διεφάνη ότι υπάρχει έλλειμμα προστασίας, παιδείας και αλληλεγγύης στο ομώνυμο Νομικό Πρόσωπο του δήμου Σπάρτης. Κι εννοούμε την προστασία των δημοτών όπως η κ. Δάνα, παιδεία σε ότι αφορά στη δημοκρατική λειτουργία του και αλληλεγγύη σε ότι αφορά στη συνεννόηση με τις παρατάξεις που εξασφαλίζουν την απαρτία.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε στο video αποσπάσματα από την συνεδρίαση προκειμένου να διαμορφώσετε γνώμη για την κατάσταση που επικρατεί.

Να σημειωθεί ότι οι συνεδριάσεις κάθε Νομικού Προσώπου είναι δημόσιες και δεν χρειάζεται η άδεια από τον πρόεδρο σε ένα ΜΜΕ προκειμένου να τις καταγράψει και να τις μεταδώσει για την ενημέρωση των πολιτών.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις